Home / Actual / Colaps financiar la Săcele! Primarul cere 5 milioane de lei de la Guvern pentru cheltuielile spitalului

Colaps financiar la Săcele! Primarul cere 5 milioane de lei de la Guvern pentru cheltuielile spitalului

Prin adresa comună a prefectului şi a Consiliului Judeţean Brașov, a fost solicitată suma 5.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru municipiul Săcele, pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale Spitalului Municipal Săcele, spune newsbv.ro

Municipiul Săcele solicită sprijinul în vederea finanțării activității Spitalului Municipal, pentru perioada următoare, în lipsa acestei finanțări existând riscul blocării activității unității medicale, urmată de posibila închidere a acesteia.

Aferent anului 2018, Consiliul Local al Municipiului Săcele a alocat un buget pentru secțiunea de funcționare de 1.436.000 de lei.

În anul 2019, Spitalul Municipal Săcele primește în continuare finanțare de la Consiliul Local pentru cheltuieli de funcționare, astfel s-au alocat 2.050.000 de lei până la data prezentă.

Veniturile proprii obținute de Spitalul Municipal Săcele, în baza contractelor încheiate cu C.J.A.S. Brașov sunt insuficiente pentru continuarea activității medicale și pentru susținerea cheltuielilor de funcționare a unității, spune sursa citată.

Colaps financiar la Primăria Săcele! Încep disponibilizările de personal

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia