Home / Actual / ANAF vine cu facilități mari pentru persoane fizice și firme

ANAF vine cu facilități mari pentru persoane fizice și firme

OG 6 din 2019 privind instituirea unor facilitati fiscale a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 648 din 05 august 2019.

Referitor la aceste facilități oferite de acest act normativ, contribuabilii trebuie să cunoască anumite informații.

Ordonanța Guvernului Nr. 6 din 2019 stabilește clar care sunt persoanele fizice și juridice ce pot beneficia de o amnistie fiscală, dar si care sunt datoriile de care acestea pot scapă.

 

Astfel, pot beneficia de prevederile acestui act normativ persoane juridice, persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică cu datorii restante la 31.12.2018 mai mici de un milion de lei si persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică, unităţi administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti precum şi instituţiile publice cu datorii restante la 31.12.2018 mai mari de un milion de lei.

Dobânzile, penalităţile şi alte accesorii aferente sunt:

• obligaţiilor bugetare principale, inclusiv diferenţelor de obligaţii bugetare principale declarate suplimentar după 01.01.2019 prin declaraţie rectificativă, pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată până la 31 decembrie 2018 inclusiv;

• diferenţelor de obligaţii bugetare principale stabilite prin decizie de impunere comunicate până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată;

• altor obligaţii de plată individualizate în titluri executorii emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal în vederea recuperării la data de 31 decembrie 2018 inclusiv.

• obligaţiilor bugetare cu termene de plată până la data de 31 decembrie 2018 şi stinse până la această dată

• obligaţiilor pentru care sunt în derulare înlesniri la plată la 31.12.2018 pentru care, în cursul anului până la 15.12.2019, înlesnirea la plată îşi pierde valabilitatea;

• obligaţiilor stabilite în acte administrative a căror executare este suspendată la data de 31 decembrie 2018 pentru care, până la 15.12.2019, încetează suspendarea executării sau debitorii depun o cerere de renunţare la efectele suspendării executării.

Pentru mai multe detalii accesati link-ul ANAF

Colaps financiar la Săcele! Primarul cere 5 milioane de lei de la Guvern pentru cheltuielile spitalului

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia