Home / Actual / Guvernul Cioloș lansează programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus”

Guvernul Cioloș lansează programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus”

Ministerul Mediului a lansat, marți, în consultare publică, programele ”Casa Verde” și ”Casa Verde Plus” dedicate celor care doresc finanțare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante și izolarea lor cu materiale ecologice.

Se dau bani pentru case verzi. Locuinţele ecologice sunt finanţate din nou de Ministerul Mediului. Noutatea este faptul că se pot obţine bani pentru materiale de construcţie ecologice, pentru termoizolare sau acoperişuri verzi, pe lângă fonduri pentru panouri solare sau pompe de căldură. Oricine poate aplica la program, de luna viitoare. Principiul de eligibilitate este simplu: primul venit, primul servit.

Citeşte şi despre locurile de munca din cadrul Politiei Locale Braşov

37 de metri pătraţi de panouri solare şi un sistem inteligent de încălzire şi ventilaţie. Asta face ca o casă de exemplu, din Ilfov, să poată funcţiona doar cu soare.

Pentru toată energia electrică pe care o produce în plus, primeşte bani. Costurile totale de construcţie au fost cu 30% mai mari decât pentru o casă normală.

Pentru programul Casa Verde clasic se dau până la 6 000 de lei pentru cei care vor să îşi monteze panouri solare şi până la 8 000 de lei pentru cei care se gândesc să îşi instaleze pompe de căldură.

Cinema in aer liber in Piata Sfatului! Cand şi de ce?

Prin Casa Verde Plus, puteţi obţine până la 40.000 de lei pe proiect pentru acoperişuri verzi, materiale ecologice de construcţie şi de termoizolaţie.

În jur de 10.000 de beneficiari pot aplica pentru fonduri. Ambele programe au linii separate de finanţare şi pentru instituţii publice.

Proiectul Tamina va costa 1,3 mil lei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply