Home / Actual / Piața Sfatului din Brașov devine cinema în aer liber

Piața Sfatului din Brașov devine cinema în aer liber

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se întoarce cu cele mai bune filme la Brașov începând de astăzi și până în 31 iulie.

Evenimentul a devenit deja o tradiție la Brașov, aceasta fiind cea de-a cincea ediție care se desfășoară în Piața Sfatului. Proiect este finanțat de Consiliul Local Brașov, fiind realizat cu sprijinul CNC.

Șase filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. Filmele din selecția oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile și vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaționale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar și BAFTA.

Prețul biletelor este 10 lei bilet întreg și 5 lei pentru elevi și studenți și se pot achiziționa în avans de pe site-ul www.eventbook.ro sau chiar la fața locului pe durata evenimentului.

Selecția de filme care vor fi proiectate la Brașov:

1. Marți, 26 iulie:

Testamentul Nou Nouț/ Le Tout Nouveau Testament, r. Jaco Van Dormael, cu  Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde – Nominalizat la Globul de Aur și la Premiile Cesar pentru cel mai bun film străin.
O comedie absurdă și dram în același timp, despre viață, moarte, destin și liber arbitru. Despre un Dumnezeu care ne dă totul pe tavă, un Dumnezeu lipsit de compasiune pentru umanitatea creată chiar de el, care în accese dictatoriale ne servește niște legi implacabile și ciudate în același timp (legile lui Murphy). Dumnezeu va fi confruntat cu propriile legi în timpul călătoriei sale pe Pământ.

2. Miercuri, 27 iulie:

Daneza/ The Danish Girl (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander  în rolurile principale – Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur și la 5 premii BAFTA.
Este anul 1910, iar pictorița Gerda Gottlieb așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar, să îmbrace desuuri de damă pentru a-i poza. Niciunul dintre ei nu știe că acest eveniment minor le va schimba viețile: Einar se va reinventa treptat sub numele de Lili Elba, iar două decenii mai târziu va deveni primul bărbat din lume care va suporta o operație de schimbare a sexului.

3. Joi, 28 iulie:

Despre oameni și oi/ Rams (Islanda), r. Grímur Hákonarson, cu Theodór Júlíusson, Sigurður Sigurjónsson. Câştigător al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 şi al premiului publicului la TIFF 2015.
Cu toate că împart pământul și stilul de viață, frații nu și-au mai vorbit de patru decenii. Atunci când o boală incurabilă infectează turma lui Kiddi, toată valea devine amenințată, iar autoritățile decid să eutanasieze animalele pentru a opri răspândirea, decizie pe care frații nu o pot accepta. Filmul este o poveste inteligentă despre diverse tipuri de pierderi.

Vezi ce proiect de anvergură începe să se concretizeze la Săcele!

4.Vineri, 29  iulie:

Fiul lui Saul/ Son of Saul (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

5. Sâmbătă, 30 iulie:

Amy (UK), r. Asif Kapadia – Câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016

Un talent unic într-o generaţie, Amy Winehouse a fost o cântăreaţă care a captat atenţia întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului – a scris şi a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-şi analiza propriile probleme.

 6. Duminică, 31 iulie

 Dincolo de calea ferată  (România), r. Cătălin Mitulescu, cu Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Mențiune specială a juriului Karlovy Vary IFF.

Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găseşte soţia total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată, iar toți prietenii petrec la nunta din cartier. Nicicând noaptea nu a fost atât de lungă.

 Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non profit de educare a publicului tânăr, precum Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, Balkanik Arts&Culture Festival și KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Copii, la care au participat la cele șapte ediții peste 50 000 de persoane.

Vezi care sunt punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de joi 28 iulie. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply