Home / Actual / Biserica din Garcini devine realitate

Biserica din Garcini devine realitate

Primaria Săcele a aprobat trecerea unui teren de 1000 de mp din zona Gârcini din proprietatea publică în cea privată a parohiei Ortodoxe “Naşterea Maicii Domnului şi Sf. Ier. Vasile cel Mare” Săcele – Gârcini, unde se va construi viitoarea biserică ortodoxă ce va deservi comunitatea din zonă. Terenul se află pe partea stângă a DN 1, în direcţia de mers către Cheia (Ploieşti), între Şcoala Generală Nr. 5 şi staţia de epurare a apei Săcele.

Amplasamentul a fost gândit şi pentru a-i ajuta pe copiii din zonă să fie aproape de două instituţii considerate ca fiind foarte importante pentru educaţia locuitorilor din Gârcini: şcoala şi biserica.

Finanţarea construirii acestui lăcaş de cult va fi susţinută de Consiliul Judeţean Braşov şi din sponsorizări, toţi cei interesaţi să ajute îl pot contacta pe preotul paroh Vasile Gasparovici – Parohia Ortodoxa ” Nasterea Maicii Domnului si Sf. Ier. Vasile cel Mare” Săcele – Gârcini.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

 1. Ruxandra Oprică

  o sa le tina de foame si de cald….si de "educatie" o biserica in zona??
  foarte interesant cum Consiliul Judetean Brasov este interesat si are bani! pentru a finanta asa ceva.

 2. Sa imi fie cu iertare, dar daca cineva face ceva si isi da interesul sa obtina fonduri si ridica ceva cu acele fonduri ar trebui sa apreciem. Daca cei din invatamant nu au oameni competenti sa ceara fonduri pentru renovarea si construirea de scoli din punctul meu de vedere este o problema ce tine de organizarea celor din invatamant si in nici un caz in curtea Biserici.

  Deci inainte sa afirmati ceva va rog sa ganditi si sa priviti lucrurile din punct de vedere obiectiv si nu subiectiv.

  Nu mai aruncati cuvinte grele asupra biserici caci ea este Trupul Lui Hristos, ce apartine Cuvantului prin care toate s-au facut.
  La un moment dat in viata ne vom aduce aminte de toate hulelele aduse Lui Dumnezeu. Omul este creatia lui Dumnezeu, fiecare om poarta ampreta Lui fie ca vrem fie ca nu vrem, iar in momentul in care te impotrivesti lui Dumenzeu rezoneaza si impotriva ta, uneori noi insine ne facem rau.

  Cand iubesti, pe aproapele tau, esti inconjurat de bucurie.
  Cand urasti, pe aproapele tau, esti inconjutat de tristete.

Leave a Reply