Home / Actual / 400 de copii din Garcini fac educatie prin arta

400 de copii din Garcini fac educatie prin arta

canConform bzb.ro, 400 de elevi din cartierul săcelean Garcini vor participa în acest an la două tabere şi patru ateliere de artă, în perioada aprilie-iulie. Acţiunile fac parte din proiectul „Program de educaţie prin artă pentru copiii romi”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014 şi implementat de Asociaţia Colors în parteneriat cu Asociaţia Community Aid Network Braşov. Voluntarii îi vor familiariza pe cei mici diferite tehnici precum desenul, pictura, benzile desenate, ceramica, colajele şi artele textile, pentru ca apoi, lucrările lor să fie expuse într-o expoziţie ce va fi organizată la Braşov. Apoi, în luna august, 140 de elevi dintre participanţii la proiect, vor avea parte de o tabără la Ocna Sibiului, urmând a fi selectaţi în funcţie de abilităţile artistice şi rezultatele şcolare.

Elevii vor învăţa tehnici artistice, dar vom lucra şi pe componenta de dezvoltare personală, mai ales în ceea ce priveşte stima de sine. Mai mult decât atât, o parte dintre ei vor avea ocazia să vadă şi alt loc decât Gârciniul şi Săcelele, pentru că în acest cartier sunt copii, chiar ajunşi la vârsta de 13 ani, care nu au ajuns nici măcar până în Braşov

ne-a declarat reprezentantul Asociaţiei Community Aid Network Braşov, Ruxandra Oprică.

Asociatia-Colors-BrasovÎn cadrul aceluiaşi proeict, vor fi incluse şi două cursuri gratuite, unul de animatori socio-culturali, destinat tinerilor, iar celălalt de dezvoltare a competenţelor de exprimare culturală, destinat profesioniştilor din domeniul educaţiei şi culturii. Ambele vor însemna un stagiu de pregătire teoretică la Păltinis şi unul de practică, în cadrul atelierelor cu elevii săceleni. La fiecare dintre cele două vor participa câte 16 cursanţi, termenul limită de depunere dosarelor de candiatură fiind 10 februarie. Implementarea întregului proiect înseamnă o sumă totală de 50.934 de euro, bani primiţi Asociaţia Colors prin Granturile SEE.

sursa: bzb.ro

Citeşte şi despre ce construcţie se va ridica în curând în Gârcini!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia