Home / Actual / Au inceput lucrarile la Centrul Multicultural Sacele

Au inceput lucrarile la Centrul Multicultural Sacele

Părăsită de peste doi ani, clădirea fostului Grup Şcolar Industrial de Construcţii Montaj din centrul oraşului Săcele va fi transformată în centru multicultural şi educaţional, pe bani europeni. Edilii săceleni au obţinut o finanţare de 3,6 de milioane de euro pentru a derula investiţia.

Prin acest proiect va fi complet reabilitată o suprafaţă construită de peste 2.500 mp aparţinând fostului grup şcolar săcelean, lucrările schimbând cu totul construcţia, de la fundaţie şi subsoluri, până la nivelul acoperişului. În noua clădire vor avea loc activităţi socio-culturale şi vor fi angajate opt persoane care vor administra acest patrimoniu. În noua construcţie vor fi amplasate două centrale termice moderne şi va fi realizată o instalaţie de climatizare. Curtea imobilului va fi ecologizată şi va fi pregătită pentru derularea unor activităţi socio-educative out-door.

Clădirea pe care o vom reabilita prin acest proiect este chiar în centrul municipiului nostru şi dorim să devină o emblema pentru modul în care o construcţie veche poate dobândi valenţe noi, pentru atragerea şi implicarea publicului larg, în special a tinerilor, în viaţa socială. Vom crea şi noi locuri de muncă, dar mai important este faptul că vom asigura o locaţie modernă pentru activităţi educative

a precizat primarul municipiului Săcele, Nistor Radu Florea.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 13,1 milioane de lei, iar la licitaţia lansată de edilii săceleni s-au înscris 11 firme, astfel că proiectul a fost adjudecat de Hidro Salt B 92 SRL din Bucureşti, care a oferit un preţ de 7,58 de milioane de lei. Constructorul trebuie să definitiveze proiectul cel târziu până la finele acestui an, când se fac ultimele decontări din fonduri europene din tranşa 2007-2013.

 sursa: bzb.ro

Citeşte şi despre câţi câini ai străzii au fost adunaţi de la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

Leave a Reply