Home / Actual / Dezastru in padurile din Sacele

Dezastru in padurile din Sacele

Vijelia de vineri noaptea a lăsat urme serioase şi asupra oraşului nostru. Dincolo de daunele provocate în gospodăriile săcelenilor (garduri rupte sau acoperişuri avariate), mai neplacută este priveliştea asupra pădurii de pin din zona Cernatu-Turcheş.

Această pădure de pin a fost pusă la pământ pe o suprafaţă de mai multe hectare, majoritatea copacilor fiind smulşi cu tot cu rădăcini.

Din primele estimări realizate pe teren de către reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele în zona Valea Cernatului – Turcheş sunt afectate 11 hectare de doborâri masive, cantitatea de masa lemnoasă fiind de aproximativ 5500 mc. O altă zonă afectată este în Baciu, pe Valea Baciului la capătul străzii Canalului, aici cantitatea de lemn afectată fiind estimată la 1000 mc.

O privelişte cu adevărat dezolantă aşa cum puteţi vedea şi dvs. din fotografiile de mai jos puse la dispoziţia saceleanul.ro de către Enikö Mágdo-Bencze.

Citeşte şi despre clădirea din Săcele ce va fi reabilitata cu 3,6 milioane €

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. da ma pusa la pamant de drujbe ………… :))))))

  2. Lasati vantul…restul de 90% cine-a doborat-o ? De ce nu planteaza nimic la loc ? Ah, desigur, or fi fost extraterestrii…

Leave a Reply