Home / Actual / Oportunitati de formare in animatie socio-culturala si in dezvoltarea competentelor de exprimare culturala

Oportunitati de formare in animatie socio-culturala si in dezvoltarea competentelor de exprimare culturala

can“Programul de educație prin artă pentru copiii romi”,  inițiat de Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN), include nu doar activități pentru copiii din Săcele, ci și două oportunități de formare profesională:

  • curs de formare în animație socio-culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 tineri
  • curs de formare în competențe de exprimare culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 profesioniști din domeniile educației și culturii

Curs de animație socio-culturală (arte vizuale)

Cine se poate înscrie? Tineri cu vârsta între 18-35 de ani, cu studii medii, din Săcele și/sau județul Brașov, interesați de animația socio-culturală și disponibilitate de a participa integral la program; experiența anterioară în voluntariat, arte vizuale și lucrul cu copii constituie un avantaj.

Descrierea programului de formare: Programul constă într-un curs rezidențial de animație socio-culturală, care va avea loc între 16-22 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul mini-taberelor din Săcele (lunile aprilie și iulie) și a 2 tabere rezidențiale la Ocna Sibiului (luna august).

Participanții vor primi certificat de participare (și diplomă acreditată ANC în momentul în care ocupația este introdusă în COR) și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele.

Locuri disponibile: 16

Termen limită pentru înscriere: 10 februarie 2015. Înscrierea se face completând formularul destinat voluntarilor, pe www.educatieprinarta.plinideidei.ro. Doar persoanele selectate vor lua parte la un interviu.

Curs de competențe de exprimare culturală (arte vizuale)

Cine se poate înscrie? Profesioniști din domeniile educație și cultură, care profesează în Săcele și/sau județul Brașov, interesați de domeniul competențelor de exprimare culturală și disponibilitate de a participa integral la program.

Descrierea programului de formare: Programul constă într-un curs rezidențial de competențe de exprimare culturală, care va avea loc între 12-16 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul atelierelor de empowerment cultural din Săcele (lunile mai-iunie, în weekend).

Participanții vor primi diplomă acreditată ANC și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele.

Locuri disponibile: 16

Termen limită pentru înscriere: 10 februarie 2015. Înscrierea se face completând formularul destinat voluntarilor, pe www.educatieprinarta.plinideidei.ro. Doar persoanele selectate vor lua parte la un interviu.

Pentru mai multe informații:

Website proiect: www.educatieprinarta.plinideidei.ro.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” cu suma de 50934 EUR, în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015. Scopul proiectului vizează creșterea accesului copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale.

Citeşte şi despre cei 400 de copii din Gârcini care fac educaţie prin artă!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply