Home / Actual / Regia de transport se afla pe pierdere

Regia de transport se afla pe pierdere

RAGCPS Săcele se declară neputincioasă în a reuşi să se menţină pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Astfel, cel mai probabil, regia locală de transport şi servicii publice va termina pe pierdere anul 2014.

Această pierdere este cauzată în primul rând de serviciul public de transport. Parcul auto învechit este principală sursă a deficitului datorită reparaţiilor curente ce trebuie efectuate des pentru a menţine autobuzele în stare de funcţionare acceptabilă. Tot o cauză pentru această pierdere este şi preţul motorinei şi cantitatea tot mai mare consumată de autobuzele vechi. Deşi zona de servicii a RAGCPS Săcele este profitabilă, aceasta nu reuşeste să acopere pierderile cauzate de transportul public.

O soluţie prezentată de reprezentanţii regiei pentru a acoperii aceste pierderi este majorarea preţului unei călătorii la tariful de 3 lei sau 3,2 lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 50% a preţului suportat de săceleni pentru a călătorii pe ruta locală.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

8 comments

  1. Ati uitat sa mentionati la cauze si oamenii slab pregatiti din conducere.

  2. Da? Si atunci o sa mai mearga dracu cu autobuzele astea jegoase si imputite. Bataie de joc. Mai scup decat pe RATB si acolo conditii mai bune ca aici.

  3. Normal ca ies in pieredere cand urca 4 persoane cu 2 calatorii, si asta in cazurile fericite… E o bataie de joc, nu avem niciun fel de conditii: abia mai urca lumea in autobuz, pentru orele de varf cursele sunt mult prea rare, pute ingrozitor, sunt aceleasi autobuze de cand ma stiu, iarna aer conditionat avem si vara caldura din belsug. Ce iti poti dori mai mult de atat?!

  4. Ar putea să-l unească cu RAT-ul din Braşov… dar atunci şi-ar lua pâinea de la gură conducerea.

  5. Oricum problema transportului sacelean este mult mai complexa decat se poate intelege din articolul de mai sus; serviciile ridicate in slavi si transportul nesprijinit de nimeni au dus la starea actuala! Cu masuri adecvate, transportul de persoane se poate redresa !

  6. daca ar venii RAT-ul din Brasov in Sacele ar face cea mai mare prostie.Din autobuze o sa ajunga niste carute ca in Sacele.Trebuie cerut sa se faca un transport privat cum au fost microbuzele acum 5 aniin urma si cei de la R.A.G.C.P.S.SA-SI CARE TIGANII LOR.

  7. daca tot ies in pierdere ,de ce nu o privatizeaza , a mai fost, si la privati era chiar mai ieftin Plus de asta esti haituit si de o armata de controlori, trebuie sa tii biletul in mana tot timpul,chiar daca esti corect,esti privit mai mereu cu suspiciune. Ce usor este sa mai pui inca 50% asa din pix

  8. Innoirea parcului de autobuze cred ca ar duce la rentabilitate. Pentru autobuze noi as propune accesarea de proiecte europene. Sunt mai mult ca sigur ca sunt disponibile asemenea fonduri care se pot accesa de R.A.G.C.P.S sau de Consiliul Local. Plus sa bage autobuze separate pentru cei din Garcini.

Leave a Reply