Home / Actual / Angajații Uzinei de Apă Tărlung au fost împărțiți în 2 ture de câte 2 săptămâni și locuiesc acolo

Angajații Uzinei de Apă Tărlung au fost împărțiți în 2 ture de câte 2 săptămâni și locuiesc acolo

Apa potabilă disponibilă non-stop a fost mereu un aspect care a ținut de civilizație și progres.

Pentru a asigura acest serviciu în mod continuu și pentru a diminua riscul de contaminare cu COVID-19, angajații Uzinei de Apă Tărlung au fost împărțiți în 2 ture de câte 2 săptămâni.

Astfel, prima grupă locuieşte acolo în intervalul 1 – 15 aprilie, iar hrana este asigurată de Compania Apa.

Angajatii companiei au înţeles că trebuie să-şi sacrifice viaţa personală, să stea departe de familiile lor pentru a proteja procesul de tratare al apei, precum și cel de distribuție către cetăţeni.

În stațiile de tratare a apei Tărlung și Bogata, clorul este substanța folosită pentru a dezinfecta apa brută în vederea consumului, proces care poartă numele de clorinare. Clorul are rolul de a proteja apa potabilă de potențialii factori de contaminare microbiologică pe care apa i-ar putea întâlni în drumul ei către robinetul consumatorului.

Compania Apa Brasov face precizarea că menține o concentrație de clor între 0,1 și 0,4 mg/litru. Valoarea maximă admisă de lege este de 0,5mg/litru. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o concentrație de 5 mg/litru NU are efecte negative asupra sănătății.

Le mulțumim în numele comunității acestor oameni. Datorită lor, apa potabilă este la robinetele noastre, disponibilă și tratată conform normelor românești și europene.

conform comunicat Compania Apa Brasov

Spitalul de campanie din sala de sport a Liceului Teoretic ”George Moroianu” a fost amenajat

Primăria Săcele îi roagă pe locatarii din blocuri să cumpere clor pentru a îmbiba covorașele montate

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia