Home / Actual / Primarul Virgil Popa, despre situația de la Săcele: “Ne gândim la ce e mai rău!”
sursa foto garcini.ro

Primarul Virgil Popa, despre situația de la Săcele: “Ne gândim la ce e mai rău!”

Imaginea cu spitalul de campanie amenajat în sala de sport a Liceului Teoretic “George Moroianu” din Săcele a îngrijorat opinia publică din localitate.

Totul a fost pregătit pentru eventualitatea unui val de infectări cu COVID-19 în Săcele și asta deoarece spitalul municipal nu dispune de un număr mare de paturi, iar circuitele medicale existente sunt compatibile desfășurării unei activități medicale pentru patologii non-infecțioase.

Ne gândim la ce e mai rău. Luăm în calcul și varianta ce se poate întâmpla, având în vedere că avem și o comunitate mare de rromi în cartierul Gârcini.

Am luat această decizie în Comitetul Local de Situații de Urgență, împreună cu conducerea spitalului, pentru că la spitalul de la Săcele nu cred că putem interna într-o stare de avarie pacienții infectați cu COVID-19 pentru că, la ora actuală, spitalul e plin de pacienții bolnavi cronici”,

a declarat primarul Virgil Popa pentru RadioBrasovFM.ro

Conform specialiștilor, sala de sport dispune de circuite medicale adecvate desfășurării unei spitalizări de campanie.

Aici au fost amenajate în primă fază 50 de paturi care pot deservi potențiali pacienți, iar ulterior se vor monta încă 50 de paturi, daca situația o va cere.

Cartierul Gârcini, punctul vulnerabil?

Una dintre temerile cele mai mari ale administratiei se referă la un scenariu în care zona Gârcini ar putea deveni un focar de infecții COVID-19 în localitate.

Medicii din Săcele s-au mobilizat pentru a face față unul val de pacienți cu COVID-19, dacă va fi cazul, mai ales ca virusul s-ar putea răspândi în comunitatea marginalizata, unde igiena este precară și spațiul locativ supraaglomerat.

Aici, spune primarul Virgil Popa pentru sursa citată, s-au luat măsuri speciale de monitorizare, fiind implicate atât Poliția Locală, cât și cea Națională, dar și Jandarmeria și Armata.

Spitalul de campanie din sala de sport a Liceului Teoretic ”George Moroianu” a fost amenajat

Primăria Săcele îi roagă pe locatarii din blocuri să cumpere clor pentru a îmbiba covorașele montate

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia