Home / Actual / Patru tineri din Gârcini au fost la un training pentru a deveni animatori socio-culturali

Patru tineri din Gârcini au fost la un training pentru a deveni animatori socio-culturali

În perioada 16-22 martie 2015, patru elevi din cadrul proiectului “Multimedia – Pregătire pentru Viață“ au fost selectați pentru a participa la un curs de formare dedicat tinerilor – “Animatori socio-culturali”, desfășurat la Centrul de Agrement Păltiniș, județul Sibiu. Elevii sunt în clasa a X-a la Liceul Victor Jinga din Săcele și în prezent lucrează cu elevii de clasa a IX-a la sesiunile de training IT din cadrul proiectului nostru.

16.03 (68)Dulcă Lori, Usturoi Flavia, Brumar Dragoș și Ganea Adrian au luat parte la trainingul de „Animatori socio-culturali” cu scopul de a-și dezvolta abilitățile de lucru cu copii și tineri, de a organiza jocuri și activități socio-educative și de a evolua personal din toate punctele de vedere. Timp de o săptămână, 16 persoane cu vârste cuprinse între 17-35 ani, elevi la licee din Brașov, dar și angajați și voluntari din ONG-uri au lucrat împreună, au învățat împreună și au reușit să schimbe experiențe relevante pentru activitatea în sectorul educațional, social sau cultural. La finalul programului cu toții vor primi certificatul de absolvire ANC, pentru tinerii noștri fiind o primă calificare în viața lor!

A fost o mândrie pentru noi ca acești tineri să ia parte la cursul de formare și mai mult decât atât să-i vedem cum se implică activ în toate activitățile planificate de formatori. Partea practică a cursului va avea loc în lunile aprilie și iulie când se vor organiza, la Centrul de Zi din Săcele, ateliere culturale pentru copiii de la Școala nr. 5 din cartierul Gârcini – Săcele.

Ruxandra Oprica, Manager Proiect – “Multimedia – Pregătire pentru Viață“

18.03 (48)Animatorii vor avea rolul de a pregăti și de a implementa activitățile specifice programului, de a lucra direct cu copiii cu vârste între 7-14 ani și de a colabora cu colegii animatori din echipă în vederea îmbunătățirii atitudinii copiilor și evaluării progresului acestora.

Este cu adevărat necesar ca tinerii din Săcele, în special tinerii din cartiere mărginașe, să aibă astfel de oportunități care influențează în mod pozitiv traseul lor profesional, atitudinea și comportamentul lor precum și viitoare implicare în comunitate ca lideri și modele pentru toată lumea!

Cursul “Animator socio-cultural” a fost organizat de Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN în proiectul finanțat prin fondurile SEE – “Program de educație prin artă pentru copiii romi”. Organizatorii și formatorii și-au propus ca participanții la curs să învețe să:

– elaboreze, pregătească, desfășoare și promoveze proiecte de animație socio-culturală

– identifice și adapteze jocuri și activități de animație la nevoile identificate ale beneficiarilor

– mențină integritatea și siguranța beneficiarilor, respectarea drepturilor acestora și respectarea NSSM

– planifice activități, gestioneze documente și să comunice cu beneficiarii

– dezvolte competențele de a învăța și comportamentului prosocial, civic și cultural

– implementeze mini-tabere de arte vizuale destinate copiilor romi, specifice proiectului

Ruxandra Oprică

Manager Proiect – “Multimedia – Pregătire pentru Viață“

www.multimedia.canbv.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Ruxandra Oprică

    multumim Saceleanul.ro 🙂

Leave a Reply