Home / Administratie / Vom avea politisti rromi la Sacele ?

Vom avea politisti rromi la Sacele ?

Poliţia Locală din Săcele se confruntă cu o acută criză de personal, ceea ce face ca numărul de agenţi care patrulează pe străzile oraşului să fie destul de mic, în comparaţie cu necesităţile. Din cele 40 de posturi disponibile în organigramă, doar 30 sunt ocupate, iar printre  impedimente se numără faptul că salariile de încadrare sunt cuprinse, în medie, între 800 şi 900 de lei, iar orele suplimentare nu se plătesc.
Poliţia Locală are doar două patrule de stradă. În rest, câte patru oameni asigură paza spitalului din Săcele, alţi patru sunt la dispecerat, şase sunt îşi desfăşoară activitatea în cadrul biroului rutier, iar opt se ocupă de intervenţii. Pentru pază şi ordine publică sunt alocaţi 12 oameni, câte doi sunt la inspecţia comercială, la disciplina în construcţii şi la protecţia mediului, iar un poliţist local îşi desfăşoară activitatea la «Evidenţa persoanelor»”, a declarat consilierul judeţean Adrian Maxim.
Acesta a participat în calitate de reprezentant al Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică Braşov (ATOP) la ultima şedinţă a Comisiei Locale de Ordine Publică din municipiul Săcele, unde s-a dezbătut această problemă.
Pentru a rezolva problema crizei de personal, dar şi pentru a putea gestiona mai eficient situaţia din cartierul Gârcini, preşedintele ATOP, Claudiu Coman, a sugerat angajarea unor romi, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, candidaţii trebuie să îndeplinească cerinţele unui asemenea post, adică să aibă mininum studii medii. Coman a precizat că pentru a populariza posturile existe la Poliţia Locală Săcele este necesară organizarea unei campanii de informare a etnicilor romi.
Nu în ultimul rând, subprefectul Mihai Mohaci a precizat la nivelul acestei structuri trebuie rezolvată şi problema implicării, ţinând cont că în cazul tăierilor ilegale de păduri sau a gaterelor neautorizate, Poliţia Locală nu s-a grăbit să intervină. Adrian Maxim a precizat că, în prezent, există o strânsă colaborare între agenţii locali, cei de la Poliţia Naţională şi Jandarmerie, care cooperează pentru a rezolva problemele din oraş.
Sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

6 comments

  1. buna ziua as fi interesat de cursul de agenti de politie va multiumesc

  2. George Stoica

    ba si io vreu sa fii politist la noi la sacele vezi pune si tu o pila bina pentru mn ai auzi ca paca ajung politai cand te princ cu gagi in masina tile comfisc pe toate

  3. Crezi tu ca pune "lupii paznici la oi"!!!

  4. nu cred ca o sa se intample asta}}}}}}}}}}}}}}}}}

  5. poi asta ar fii intrebarea ?sa fie mai multi rromi

  6. asta ne mai lipsea ,un urs cu mierea in mana

Leave a Reply