Home / Actual / Viteza la volan: În doar 3 zile, Poliția Rutieră a aplicat 723 de sancțiuni în valoare de 170.000 lei

Viteza la volan: În doar 3 zile, Poliția Rutieră a aplicat 723 de sancțiuni în valoare de 170.000 lei

În perioada 28.06 – 30.06.2019, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu celelalte unități de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Brașov, a organizat și desfășurat activități specifice pe raza de competență, pentru depistarea conducătorilor auto  care depășesc viteza maximă admisă pe sectoarele de drumuri publice, precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Scopul acțiunii a fost:

  • Creșterea încrederii populației și asigurarea vizibilității elementului polițienesc, prin prezența activă a lucrătorilor pe sectoarele de drumuri cu risc rutier ridicat;
  • Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;
  • Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule;
  • Consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier și pe cale de consecință reducerea riscului rutier pe raza întregului județ.

În cadrul acțiunii, polițiști au controlat aproximativ 1.650 vehicule și au aplicat 723 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 170.000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 45 permise de conducere, dintre care 26 pentru consumul de  băuturi alcoolice și 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte!

Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov: “Transportul public metropolitan este pus în pericol”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia