Home / Actual / Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov: “Transportul public metropolitan este pus în pericol”

Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov: “Transportul public metropolitan este pus în pericol”

Valabilitatea actualelor programe de transport judeţean şi după caz, a licenţelor de traseu pentru transportului rutier contracost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean a fost prelungită automat până la data de 30 iunie 2023.

Aceasta este una dintre cele mai controversate prevederi ale unui act normativ emis de Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă.

Vineri a fost publicată în Monitorul Oficial al României o reglementare adoptată săptămâna trecută, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.51/2019 care practic distruge DEZVOLTAREA TRANSPORTULUI PUBLIC METROPOLITAN DE PERSOANE.

“Transportul public metropolitan este pus în pericol. Această ordonanță crează un vid legislativ amestecând transportul public cu transportul comercial. La articlul 8 aceasta specifică faptul că valabilitea la nivel judeţean se prelungeşte până la data de 30 iunie 2023. Toate licențele vor fi prelungite automat și toate localitățile din zona metropolitană vor fi afectate, deoarece va fi foarte dificil să dezvoltăm rețeaua de transport, spune Dragoș David – directorul general al Agenției Metropolitane Brașov

Dragoș David consideră că ordonanța “este rezultatul unor presiuni ortodoxe sau mai puțin ortodoxe ale unor grupuri de interese”, deși aceasta intră în contradicție cu Legea 328/2018 – Legea Transportului Public de Persoane, care spune la Articolul 5 că aceste licențe vor fi prelungite până la maxim data de 2 decembrie 2019. 

Se crează astfel un haos administrativ, iar reprezentanții Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov vor ataca în contencios administrativ OUG Nr.51/2019 și vor face plângeri penale.

Piedică în dezvoltarea Transportului Metropolitan. Săcelenii vor rămâne cu condițiile actuale de transport până în 2023?

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia