Home / Actual / (VIDEO) Proiect pilot la Săcele. Lacul de acumulare Tărlung va fi curățat de gunoi de o ambarcațiune ecologică

(VIDEO) Proiect pilot la Săcele. Lacul de acumulare Tărlung va fi curățat de gunoi de o ambarcațiune ecologică

EBISU este numele primei ambarcaţiuni 100% electrică, destinată curăţării suprafeţelor de apă ce a fost lansată la apă, in weekend, de Ziua Mediului, pe lacul de acumulare Tărlung, cel ce asigură apa potabilă a săcelenilor şi a localităţilor limitrofe.

În următoarele zile, ea va fi utilizată pe lacul Tărlung, urmând să ajungă apoi în cel puţin opt alte zone, unde au fost constatate acumulări semnificative de deşeuri.

De altfel, directorul general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, Laszlo Barabas, a afirmat sâmbătă că numai de pe lacul de acumulare Târlung din judeţul Braşov se colectează săptămânal două camioane de gunoi.

Din acest motiv, lansarea EBISU este de bun augur si la Sacele, un oras cu probleme de salubritate, ce iata ca se fac simtite si in zona de protectie sanitara a lacului Tarlung.

EBISU este o ambarcatiune 100% electrica, prima de acest tip din Europa. Aceasta va colecta deseurile de pe luciul apei, pentru a fi sortate si reciclate.

Primii care au încercat ambaracţiunea, pe lacul Tărlung, au fost ministrul Mediului Tanczos Barna, Ionuț Sorin Banciu – Secretar de stat in ministerul mediului şi directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Laszlo Barabas, prezenţi azi la Săcele alături de reprezentaţii Act for Tomorrow, care au proiectat barca.

(FOTO) Municipiul Săcele este invadat de lucrări de proastă calitate

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia