Home / Actual / Victorie împărțită la Săcele: PNL a câștigat la Senat, iar PSD la Camera Deputaților

Victorie împărțită la Săcele: PNL a câștigat la Senat, iar PSD la Camera Deputaților

La Săcele, principalele 2 partide din municipiu, PNL si PSD, și-au împărțit victoria la aceste alegeri Parlamentare.

Astfel, la Senat, Partidul Național Liberal s-a clasat pe prima poziție cu 23,45%. Pe poziția a doua a ieșit PSD cu 23,17%, iar pe cea de-a treia USR-PLUS cu 19,19%.

La Camera Deputaților, câștigător a fost PSD cu 23,70%, liberalii au sosit pe locul al doilea cu 21,47%, respectiv USR-PLUS cu 20,13%.

UDMR a obținut pentru ambele scrutine Senat și Camera Deputaților un procent în jurul cifrei de 15%, dar nu a făcut pragul la nivel județean.

AUR, pentru mulți alegători surpriza acestor alegeri, a fost votat la Săcele de aproximativ 7% din săceleni, reușind să puncteze în fiecare secție de votare din municipiu cu câteva zeci de voturi.

Acest lucru s-a întâmplat atât în zonele de casă, cât și în cartierele de blocuri sau în cel din Gârcini, fără a exista vreo simpatie deosebită zonală față de această grupare politică.

Mai degrabă a fost vorba de un procent rezidual național, obținut de AUR pe întreaga suprafață a României.

PMP și ProRomânia au obținut sub 5% (între 3-3,70) și nu au reușit să contribuie în mod deosebit la zestrea electorală națională.

Virgil Popa, interpelat pe tema promisiunilor din campanie: ”Ați promis că în 2-3 luni veți introduce canalizarea”

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia