Home / Actual / Vicele Géczi Gellért, despre propunerea Asociației Care for Dogs: ”Care gratuitate? Un câine preluat ne-ar costa 350 de lei, iar unul căutat, dar neprins, 200 de lei”

Vicele Géczi Gellért, despre propunerea Asociației Care for Dogs: ”Care gratuitate? Un câine preluat ne-ar costa 350 de lei, iar unul căutat, dar neprins, 200 de lei”

Consilierul județean Lucian Rad (foto dreapta) a pornit un atac dur la adresa unuia dintre personajele cheie ale administrației de la Săcele, actualul viceprimar Géczi Gellért.

În prima parte a acestui material, publicat și pe site-ul nostru – CLICK AICI PT DETALII – am prezentat opinia consilierului judetean care spune ca sub conducerea lui Géczi Gellért, cel însărcinat să se ocupe de câinii fără stăpân, municipiul Săcele cheltuie 120 000 lei anual din fonduri publice pentru odiosul “adăpost” de la Codlea.

Asta deși, afirmă autorul postării, primăria ar avea si varianta colaborării mai avantajoase din punct de vedere financiar cu o altă asociație de profil ”Care for Dogs”, o colaborare mult mai ”umană” și pentru animale.

Viceprimarul municipiului Săcele a răspuns pe o pagină Facebook și a punctat că de fapt această oferta de colaborare nu este una cu titlu gratuit.

Iată ce a precizat Géczi Gellért:

”Las aici comentariul meu la adresa domnului Lucian Rad, care sună așa: am verificat ce stipula acel contract de colaborare.

În această postare spuneți la început clar că (vă citez din postare) “propunând gestionarea populației canine comunitare de pe raza UAT Săcele în mod absolut GRATUIT”, după care reveniți în comentariu și spuneți că “sumele cerute … reprezintă costuri minime necesare deplasării, etc”, adică dintr-o dată nu mai este absolut GRATUIT, ca să analizez cu atenție contractul de colaborare ca să constat că un căine comunitar poate fi ridicat doar în cazuri speciale.

Dacă este agresiv și reprezintă o amenințare reală, demonstrată asupra comunității, doar atunci POATE fi preluat, și doar în limita posibililtăților, în contravaloarea unei taxe de 350 de lei/câine.

În situația în care câinele nu este găsit pentru capturare Primăria va plăti o taxă de 200 lei/câine reprezentând cheltuieli de logistică și deplasare.

Adică venim, ne învârtim un pic, nu facem mai nimic, dar Primăria e bună de plată. Cine decide dacă căinele este agresiv sau nu? Sau dacă reprezintă o amenințare reală și demonstrată asupra comunității?

Deci, pe mine unul m-ați “convins”, cum probabil o să-i convingeți de “bunele” dvs. intenții și pe majoritatea săcelenilor”, a comentat pe o pagina Facebook viceprimarul Géczi Gellért.

Atac frontal la viceprimarul Géczi Gellért pe tema câinilor fără stăpân de la Săcele: ”Modalitățile prin care fentează legea și risipește banul public cu nonșalanță” (partea a I-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia