Home / Actual / Atac frontal la viceprimarul Géczi Gellért pe tema câinilor fără stăpân de la Săcele: ”Modalitățile prin care fentează legea și risipește banul public cu nonșalanță” (partea a I-a)

Atac frontal la viceprimarul Géczi Gellért pe tema câinilor fără stăpân de la Săcele: ”Modalitățile prin care fentează legea și risipește banul public cu nonșalanță” (partea a I-a)

Consilierul Județean Lucian Rad (foto dreapta) face un atac dur la adresa unuia dintre personajele cheie ale administrației de la Săcele, actualul viceprimar Géczi Gellért.

În opinia consilierului ce este renumit pentru implicarea sa în activități ce țin de protecția animalelor, viceprimarul UDMR al municipiului Săcele risipește banul public, dă dovadă de lipsă de transparență și interes față de chestiunea animalelor fără stăpân și chiar depășește limita legală, fiind (poate) într-o stare de incompatibilitate, fals în declarații și conflict de interese.

Iată prima parte a intervenție online a domnului Rad Lucian pe tema animalelor fără stăpân de la Săcele:

Știți cine este domnul Geczi Gellert? Nu.

Exact la asta m-am gândit înainte sa încep sa scriu. Ca nu știți cine este, de aceea m-am gândit să vi-l prezint. Pe dânsul și modalitățile prin care fentează legea și risipește banul public cu nonșalanță. Nonșalanță de viceprimar UDMR.

Domnul inginer Geczi Gellert este viceprimar UDMR al municipiului Săcele. Până aici nimic de zis. A fost ales, apoi numit viceprimar. Povestea mea începe din momentul în care am descoperit în declarațiile de avere și de interese ale domnului viceprimar Geczi ca nicăieri, din 2018 încoace, nu este specificat faptul ca domnia sa ocupă și funcția de președinte al Consiliului director al DMPA, adică Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor, acea pseudo asociație care ucide câini pe foarte mulți bani publici în adăpostul pe care îl deține în municipiul Codlea.

Oops… veți exclama voi. Oops la pătrat, pentru că în povestea mea, reală dealtfel, municipiul Săcele este membru cotizant al acestei asociații și plătește 120 000 de lei către DMPA pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza sa. Ecuația simplă ar fi următoarea: Viceprimar UDMR Geczi Gellert = Președinte DMPA = 120 000 lei anual din fonduri publice pentru odiosul ” adăpost” de la Codlea = finanțare uriașă pentru uciderea a sute de câini comunitari anual.

Căci asta știți cu toții, directorul DMPA, Flavius Bărbulescu, nu cunoaște noțiuni precum sterilizare, microcipare și înregistrare pentru rezolvarea umană și legală a situației maidanezilor din România, el cunoaște doar noțiunea de ucidere în masă.

Povestea adevărată continuă, cum altfel, cu apariția unei zâne bune a câinilor amărâți, în persoana Deliei Botea, președinta asociației brașovene Care for dogs. Delia a ofertat Primăria Săcele , propunând gestionarea populației canine comunitare de pe raza UAT Săcele în mod absolut GRATUIT, având o singura pretenție: că Primăria să aloce anual un buget de 2400 de lei pentru sterilizări gratuite pe raza municipiului.

2400 de lei pentru sterilizări gratuite și niciun comunitar ucis VERSUS 120 000 de lei pentru uciderea în masa a câinilor. Delia si Care for dogs au oferit primariei Sacele o varianta de aproximativ 50 DE ORI MAI IEFTINA decat ceea ce plătește primăria Săcele anual către DMPA! Analizați singuri și extrageți morala.

[…]

La solicitarea unui punct de vedere în această problemă, viceprimarul Géczi Gellért a răspuns scurt: ”Nu am ce comenta minciuni”

Noi achiziții la Spitalul Municipal Săcele. Unitatea va fi dotată cu laborator de radiologie si imagistica, aparat mobil digital de radiologie sau ecograf performant pentru investigații non-invazive

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia