Home / Actual / Noi achiziții la Spitalul Municipal Săcele. Unitatea va fi dotată cu laborator de radiologie si imagistica, aparat mobil digital de radiologie sau ecograf performant pentru investigații non-invazive

Noi achiziții la Spitalul Municipal Săcele. Unitatea va fi dotată cu laborator de radiologie si imagistica, aparat mobil digital de radiologie sau ecograf performant pentru investigații non-invazive

Spitalul Municipal Săcele implementează proiectul Consolidarea Capacității Spitalului Municipal Săcele de a gestiona criza sanitară generată de Covid-19, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, în valoare de 10.942.489,28 lei.

În cadrul proiectului s-a amenajat și s-a dotat spațiul parterului Corpului B al spitalului în vederea realizării unui laborator de radiologie si imagistica medicala dotat cu aparat digital de radiologie (grafie și scopie), aparat mobil digital de radiologie pentru pacienții imobilizați, ecograf performant pentru investigații non-invazive.

Aceste echipamente de radiologie și imagistică medicală vor deveni operaționale începând cu data de 4 aprilie.

De asemenea, au fost achiziționate echipamente si aparatura de laborator medical analize umane in suma de 2.831.719,18. lei, iar pentru Cabinetul de Otorinolaringologie au fost achizitionate echipamente moderne pentru investigatii de rinoscopie in valoare de 198.211 lei.

Tot în cadrul acestui proiect, s-au recuperat valorile pentru investițiile și materiale sanitare pentru perioada 2020-2021 în sumă de 1.701.399,16 lei.

La această oră, Spitalul Municipal Săcele se află în curs de a achiziționa și un computer tomograf cu sistem PACS de stocare a informațiilor imagistice.

Noutăți despre Kaufland la Săcele: Supermarket, parcare, hală de depozitare și giratoriu de acces în strada Câmpului

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia