Home / Actual / Un Sacele cu faţa spre viitor – Burse pentru tineri!

Un Sacele cu faţa spre viitor – Burse pentru tineri!

dollar signO altă propunere pe care o susţin cu tărie este cea legată de acordarea lunară a unor burse către tinerii elevi şi studenţi din Săcele ce au rezultate foarte bune la învăţătură, dar şi performante extracuriculare deosebite.

Aceasta iniţiative este deja aplicată de câţiva ani cu succes de oraşe precum Sfântu Gheorghe, unde valoarea totală a acestor burse ajunge la 100.000 lei (un milliard lei vechi). Scopul acordării burselor este evident: şi anume susţinerea tuturor acestor tineri ce dovedesc performanţe în domeniile în care activează. Este importantă performanţă la învăţătură, participarea la diverse competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi implicarea locală în cadrul diferitelor asociaţii şi fundaţii sau pur şi simplu simţul civic demonstrat practic.

Avantajele pentru comunitatea săceleană sunt evidente.

În primul rând ne sprijinim tinerii să se dezvolte şi să devină liderii de mâine ai acestui oraş! În al doilea rând îi impulsionam să fie mai buni în ceea ce fac, să înveţe mai bine, să fie sportivi mai buni sau poate mai aplecaţi spre cultură, în acest fel ne asigurăm că acest oraş nu va “muri”!

Pentru o cât mai bună reprezentare propun 2 categorii de burse:
20 de Burse de Studiu – în valoare de 100 de lei (pe lună de persoană)
20 de Burse pentru Performanţă – în valoare de 75 de lei (pe lună de persoană)

2Bursele de studiu se vor acorda pentru rezultate deosebite la învăţătură, precum şi pentru alte rezultate academice: concursuri, olimpiade, etc! Bursele de performanţă vor fi acordate pentru tinerii implicaţi în activităţi civice, sportive, culturale, etc în cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor ce-şi desfăşoară activitatea pe raza oraşului Săcele!

Pentru o analiză şi o jurizare echidistantă se va forma o Comisie de Acordare a Burselor ce va funcţiona pe baza unui mandat primit din partea consiliului local Săcele, Comisie ce va oferi aceste burse în urma unui concurs cu un regulament bine stabilit (condiţii de înscriere şi participare, acordare de puncte, clasament, etc).

Şi să nu uităm, dragi prieteni, că vom avea în Săcele exact viitorul pe care ni-l construim! Să sprijinim tinerii!

Ciprian Sterpu – Saceleanul.Ro

*Numărul de burse oferite şi cuantumul acestora poate să difere în funcţie de bugetul acordat acestei propuneri!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia