Home / Actual / Un fost consilier UDMR Săcele recunoaște: “Voturile primite aici ajută RMDSZ (UDMR) la câștigarea unui loc de senator la Cluj sau Covasna”

Un fost consilier UDMR Săcele recunoaște: “Voturile primite aici ajută RMDSZ (UDMR) la câștigarea unui loc de senator la Cluj sau Covasna”

Strategia UDMR de a lua voturi din judetul Brașov, fie din Săcele, fie din altă localitate, fără ca acestea să fie transformate în mandate de Parlamentari în judetul nostru a fost recunoscută public de un bun cunoscător al fenomenului.

Este vorba de fostul consilier local UDMR la Săcele Levente Geczi, nimeni altul decât fratele actualului viceprimar Gellert Geczi.

Într-o intervenție personală pe Facebook, acesta a recunoscut faptul că UDMR nu are nicio șansă de a obține un mandat de Senator în judetul Brasov, deși fratele său este candidat pe această listă.

O simplă tactică de a atrage niște voturi pentru UDMR! Dar ce se întâmplă cu aceste voturi?

Tot Levente Geczi a răspuns la această întrebare.

Voturile se strâng și ajută un alt candidat al UDMR să ajungă în Parlament, fie el din Cluj, fie din Covasna, de exemplu.

”Dacă ați cunoaște istoria politică a Senatului României din perioada postdecembristă, ați ști că ultimul senator de Brașov din partea RMDSZ (UDMR) a fost domnul profesor Reiff István, în perioada 1990-1992.

În județul Brașov, nu sunt șanse reale de a ajunge ca reprezentant al RMDSZ în Senatul României, dar totuși reprezentanții cunoscuți în tot județul Brașov, își asumă calitatea de candidat pentru Senat, iar voturile primite se contabilizează pe plan național și ajută RMDSZ (UDMR) la câștigarea unui loc de senator la Cluj de exemplu”, spune pe Facebook fostul consilier local Levente Geczi.

La precizarea legitimă că mai simplu spus săcelenii ce votează UDMR vor trimite în Parlament cel mai probabil pe cineva din Sălaj sau Satu Mare (de exemplu) din partea acestei formațiuni politic, acesta a continuat: ”Sau din Covasna, un om care înțelege şi reprezintă doleanțele comunității maghiare”

Este de apreciat faptul ca un bun cunoscător al strategiei politice naționale a UDMR vorbește deschis despre modalitatea în care voturile săcelenilor nu se transformă în mandate aici, ci prin Cluj, Satu Mare sau alte zone ale țării.

Este până la urmă o dovadă de maturitate politică a domnului Levente Geczi, una la care fratele său mai mic încă nu dă semne că ar fi ajuns.

Poate UDMR Săcele îl ”repatriază” pe Levente Geczi! Am avea nevoie de oameni ca el în politica săceleană.

PSD și UDMR și-au oficializat astăzi ”mariajul” politic de la Săcele. Au votat cot la cot pentru viceprimar!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia