Home / Actual / Din cauza creșterii numărului de pacienți pozitivi simptomatici, Spitalul Municipal Săcele s-a dotat cu stocator de oxigen medical

Din cauza creșterii numărului de pacienți pozitivi simptomatici, Spitalul Municipal Săcele s-a dotat cu stocator de oxigen medical

Primarul Virgil Popa anunță că în curtea Spitalului Municipal Săcele a fost instalat un stocator de oxigen medical.Acesta va asigura fluxul necesar de oxigen pentru pacienții cu nevoi în acest sens.

Din păcate, instalarea stocatorului s-a efectuat în contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi simptomatici, mai cu seama pentru pacienții internați, cu saturația de oxigen scăzută sub valorile normale, cu asistență medicală permanentă.

Până la acest moment spitalul folosea butelii de oxigen care necesitau schimbarea frecventă, sub o ora, aprovizionarea fiind greoaie, neputându-se astfel realiza un act medical de siguranță.

În luna mai 2020 consumul de oxigen medical era de 500 l/ luna, iar la nivelul lunii octombrie 2020 cantitatea consumata a depasit 10.000 l/ luna, situație transmisă și către Direcția Județeană de Sănătate Publică Brașov.

Săcele va avea 2 centre de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia