Home / Actual / Transportul la Săcele: Încă un mesaj de la călători care definește cum sunt tratați săcelenii

Transportul la Săcele: Încă un mesaj de la călători care definește cum sunt tratați săcelenii

Am primit acest mesaj în cursul serii de miercuri – 28 februarie. Vi-l redăm exact așa cum l-am recepționat noi cu încurajarea de a ne scrie de fiecare dată când considerați că aveți ceva de spus.

“Bună seara, dragii mei!

După o zi lungă, in sfârșit, acasă! Incerc să “recapitulez” ce am făcut astăzi, ultima zi din februarie 2018. Încep, inevitabil cu: odiseea săceleană (pentru “acest titlu”, nu pot folosi majuscule).

In ce constă această “odisee”? Păi, simplu: să ajungi la autobuz! După programul afișat, acesta pleacă de la statia “Poenelor”, la ora 5 și 30 de minute.

La statia de la Baciu ajunge la 5.33, 5.35, 5.37, ceva pe acolo. Mai bine tremuri in statie, decât să vezi că vine autobuzul, o iei la fugă și când ajungi la ușa, domnul șofer, care te-a văzut alergând, iti inchide ușa in nas, considerãnd că dacă nu ai stat destul in statie, poti să mai stai cel putin un sfert de oră, așteptând următorul autobuz.

Dacă ai fost prevăzător și norocos și ai prins mașina incepe episodul doi: ușa din fată se deschide, un controlor somnoros intinde o mână, îți ia abonamentul, îl studiază de parcă ar fi bilet de avion sau de vapor, asta in timp ce tu stai lângă ușa mașinii, iar in urma ta mai stau cãteva persoane.

În sfârșit, decide că ai dreptul să ajungi la serviciu pe banii tăi plătiti in avans. Doamne ferește să ai curaj să spui ceva in legătură de cum iși face treaba: incep amenintările din partea domnului controlor, a domnului sofer și din partea altui domn controlor urcat din statia Turcheș care iti face semn să “tragi fermoarul”, doar o faci pe banii tăi, nu-i așa?

Nu contează că autobuzul e plin de persoane care emană mirosuri dubioase, care ocupă mai multe locuri decât ar fi necesare unei persoane ex.: un loc cu șezutul, unul cu picioarele și două cu bagajele adunate din gunoaie, contează că tu amărătul care iti cumperi bilet sau abonament indăznesti să faci o amărâtă de observatie că plătesti niște bani din care domnii șoferi și domnii controlori iși iau salariile.

Ba mai ești și amenintat că vei fi dat jos din autobuz, după ce ti s-a studiat abonamentul sau rupt biletul. Concluzia: nu stiu! Mai e loc de așa ceva?

P.S. Dacă a citit cineva acest comentariu, multumesc pentru răbdare!”

Hoț prins de Poliție după ce a spart mai multe mașini din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply