Home / Actual / Perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice va fi extinsă

Perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice va fi extinsă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că va fi extinsă perioada de valabilitate a paşapoartelor simple electronice.

Aceasta va fi de 10 ani, faţă de 5 ani cât este în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani.

În cazul persoanelor care au vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani valabilitatea paşapoartelor va creşte de la 3 ani la 5 ani.

Dăncilă a mai spus că va fi modificat şi cadrul normativ care reglementează eliberarea paşaportului simplu temporar în anumite situaţii de urgenţă.

Vom modifica, de asemenea, cadrul normativ care reglementează eliberarea paşaportului simplu temporar care va putea fi emis în anumite situaţii de urgenţă, determinate de mai multe motive: sănătate, familiare sau profesionale, în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic. Pentru situaţiile în care se solicită eliberarea unui paşaport simplu temporar în scopul deplasării minorului în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale organizate de instituţii străine este eliminată obligaţia ca documentele doveditoare să fie avizate de unitatea administrativă română. Persoanele care din orice motive nu doresc eliberarea unui paşaport simplu electronic pot solicita un paşaport simplu temporar care îi va fi însă eliberat în intervalul în care se emite paşaportul simplu electronic.

Viorica Dăncilă

sursa: brasovtv.com

“Mărțisoare pentru campioanele sporturilor de munte”, parte a ALPIN FILM FESTIVAL, un eveniment marca Dan Burlac

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply