Home / Actual / Transhumanţa educaţională la Săcele: de la Şcoala 5 din Gârcini la “Victor Jinga”

Transhumanţa educaţională la Săcele: de la Şcoala 5 din Gârcini la “Victor Jinga”

Peste 250 de copii din ciclul gimnazial (clasele 5-8) care acum învaţă în cadrul Şcolii Generale Nr. 5 din Gârcini se vor muta din toamnă la Liceul Tehnologic “Victor Jinga” din Electroprecizia, în încercarea de a face loc unui val de copii ce vor fi înscrişi la grădiniţă la Școala Nr.5.

Acest val de înscrieri, ce va avea 400-500 de persoane, se datorează unui program guvernamental numit “Fiecare copil la grădiniţă” despre care am scris şi pe site-ul Săceleanul.Ro.

Citeşte aici cine a avut prima iniţiativă a mutări elevilor din Garcini

Programul “Fiecare copil la grădiniţă” încurajează accesul la educație copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură).

Faţă de cele 6 clase de grădiniţă a câte 25 de copii anticipate pentru toamna acestui an de conducerea Şcolii Generale Nr. 5 din Săcele, cei 400-500 de înscrişi pot însemna o depăşire cu 200% a prognozei, astfel cei 250 de copii de gimnaziu trebuie mutaţi în altă unitate pentru a învăţa.

Liceul Tehnologic Victor Jinga va deveni şcoala acestor copii, mai precis Zona B a corpului B din cadrul acestei unitaţi. Administraţia liceului pregăteşte o zonă separată pentru aceştia, elevii urmând a fi transportaţi zilnic de acasă până la şcoală şi înapoi.

Vom reveni!

Citeşte şi despre programul “Fiecare copil la grădiniţă”

 

Farmacia Precizia

Leave a Reply