Home / Actual / Vin tichetele sociale cu scop educațional la Săcele

Vin tichetele sociale cu scop educațional la Săcele

Primăria Săcele se pregătește să acorde tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani aflați în familii defavorizate sau fără posibilități. Toate familiile ce se încadrează sub un venit de 284 lei pe membru vor putea beneficia de aceste ajutoare.

Aceste tichete de 50 de lei au scop educațional, primirea lor fiind condiționată de o prezență a copiilor la grădiniță și la școală, fără a exista un absenteism al acestora. Cu aceste tichete se pot achiziționa printre altele haine, rechizite sau alimente. Primăria Săcele are un buget anual de 150.000 lei pentru aceste tichete, un calcul simplu arătând că vor beneficia de ajutor aproximativ 250 de copii.

Citește și despre 2 solicitări pentru Consiliul Local Săcele

Conform Legii 248, copiii care provin din familii fără posibilități și care vor frecventa zilnic grădiniță vor primi un stimulent educational, potrivit unui act normativ intrat recent în vigoare. Prevederile documentului stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a le cumpăra celor mici mâncare, haine și rechizite.

Cererile pentru acordarea tichetelor în acest an școlar trebuie depuse de unul dintre părinți, la primăria din localitatea de domiciliu, până la finalul lunii aprilie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Gresit spus:´´Cu aceste tichete se pot achiziționa printre altele haine, rechizite sau alimente¨aici se greseste, deja modul dvs de a prezenta aceasta facilitate este eronat. Nu exista ¨PRINTRE ALTELE´´. cu aceste tichete se pot achizitiona doar RECHIZITE SCOLARE,ECHIPAMENT SPORTIV, ALIMENTE sau mai bine o masa calda a copilului ,acele tichete trebuiesc date in baza unui decont ,la care se ataseaza o factura ,bon fiscaletc, care sa contina acele rechizite scolare,imbracaminte,etc,nu doar asa trimitem copii la gradinita iar cu banii facem ce vrem….responsabilizati acesti parinti intr-un oarecare mod , acesti oameni trebuie sa inteleaga ca sunt bani de care vor beneficia copii,nu parintii,sunt bani pentru EDUCATIE nu pentru un vot in plus,altfel vor fi bani aruncati iar cei defavorizati se vor inmulti ca daca tot e un venit in plus…., si vom avea si mai multe familii defavorizate si fara posibilitati, iar educatia…..aceeasi.

Leave a Reply