Home / Actual / 2 solicitări pentru Primăria Săcele

2 solicitări pentru Primăria Săcele

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 15 februarie 2016, am solicitat o intervenţie în plen pentru a face o precizare şi 2 propuneri, din postura de cetăţean al municipiului Săcele.

Deşi dreptul meu de a lua cuvântul mi-a fost acordat cu greutate de către un preşedinte de şedinţa zelos şi am fost întrerupt de 2 ori într-un minut de acelasi preşedinte prea grăbit sau poate neinteresat să îi asculte şi pe plătitorii de taxe şi impozite, am reuşit să menţionez următoarele:

  1. Am solicitat Consiliului Local Săcele să analizeze modalitatea în care s-a făcut zonarea în oraşul Săcele. Care sunt criteriile de plasare a unei străzi în zona A, B, C sau D de impozitare? Şi dacă aceste criterii s-au verifcat doar pe hârtie sau la faţa locului pe stradă?
  2. Am solicitat o verificare cu legea pe masă a condiţiilor ce trebuiesc îndeplinite de către o localitate pentru a purta rangul de municipiu şi ulterior, o verificare dacă Sacelele îndeplineşte aceste condiţii. Până la urma vrem să ştim ce suntem conform legii: oraş sau municipiu? In momentul in care vom depune aceasta solicitare la registratura, ea va fi contrasemnata si de colegul meu, Lucian Pascu, initiatorul proiectului “Ce-ar fi daca?”.

Vă recunosc că m-am simţit umilit aseară de felul în care preşedintele de şedinţă a înţeles să se comporte faţă de un cetăţean, plătitor de taxe şi impozite, activ din punct de vedere civic şi dornic să-si aduca aportul la viaţa publică din Săcele.sterpu

Nu am bătut câmpii! Sunt sigur că am fost elocvent, succint şi am abordat cele două propuneri din perspectiva dorinţelor locuitorilor din Săcele, care în ultimele luni au prezentat aceste subiecte repetitiv pe diversele canale de comunicare.

Ciprian Sterpu, Săceleanul.Ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Referiror la zonare, ce document face referire la criteriile dupa care se stabileste in ce categorie se incadreaza o strada; se gaseste public acest document? Am curiozitatea de a vedea pe ce criterii Strada Macesului (o strada neasfaltata, fara utilitati de curent canal gaze…) se incadreaza in zona B. Multumesc!

Leave a Reply