Home / Actual / Taxe şi impozite mărite la Săcele pentru 2017? Persoanele juridice sunt cele mai afectate!

Taxe şi impozite mărite la Săcele pentru 2017? Persoanele juridice sunt cele mai afectate!

Odată cu postarea pe site-ul primăriei Săcele a proiectului de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru 2017, apar primele semnale cu privire la majorarea acestora.

Propunerea executivului din Primăria Săcele o găsiţi aici!

Proiect de hotărâre pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017

UDMR a solicitat o analiză comparatorie între valorile din 2016 şi 2017, dacă propunerea va rămâne neschimbată şi a identificat deja 2 probleme majore.

Astfel, pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice ce au stătut nerezidenţiale, indicele aplicat pentru 2017 se propune a fi 1%, faţă de 0.5% din valoarea reevaluată a clădirii.

Este practic o dublare, aşa cum se poate vedea şi din exemplul oferit chiar de către compartimentul economic din Primăria Săcele ( foto jos! )

Pentru o clădire aflata în proprietatea persoanelor juridice a cărei valoare de impunere este de 640.550 lei, dacă aceasta a fost reevaluată în ultimii 3 ani, impozitul va fi de 1%, anume 6405,50 lei, iar dacă aceasta nu a fost reevaluată în termenul legal, impozitul va fi de 32.028 lei!!!!!

Vă amintim că valoarea impozitului pe aceeaşi clădire în 2016 a fost de 3203 lei. Impozitul creste cu 100%!

Nici clădirile rezidenţiale nu scapă de majorările propuse! Indicele se măreşte conform propunerii de la 0,08%, la 0.1%.

Aşteptăm părerile dvs. pe acest subiect în comentarii!

impozit-cladire-exemplu

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply