Home / Actual / Grupul „Folk Two” din Braşov, cu Iulia Lupşa în componenţă, a caştigat la Alba Iulia

Grupul „Folk Two” din Braşov, cu Iulia Lupşa în componenţă, a caştigat la Alba Iulia

folk-two-castigatoare-festival-folk-alba-iulia-2016-300x169Fetele din Grupul „Folk Two” din Braşov au câştigat, duminică seara, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia, cel mai important festival concurs de muzică folk din România.

Iulia Lupşa şi Rodica Boldorea au reuşit să câştige voturile juriului festivalului şi să obţină marele premiu, în timp ce locul II a fost câştigat de Raluca Marinescu, studentă în Cluj-Napoca, iar pe poziţia a III-a s-a clasat tânărul albaiulian Şerban Florian Goşa.

Grupul „Folk Two” este formată din două tinere din Săcele, respectiv Braşov: Iulia Lupșa (17 ani) – elevă la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele şi Rodica Boldorea (33 de ani) – violonistă la Opera din Braşov.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia a fost pentru cele două tinere prima participare la un concurs naţional de muzică folk şi primul premiu obţinut.

festival-folk-alba-iulia07„Sunt foarte fericită pentru premiul obţinut. Eu am început să cânt muzică folk în urmă cu patru ani, am început să compun şi să cânt, iar apoi am întâlnit-o pe colega mea şi mi-a plăcut foarte tare de ea astfel că am decis să facem o colaborare împreună. Publicul din Alba Iulia a fost foarte primitor, foarte cald şi ne-a ajuns la inimă. A fost o experienţă extraordinară” a spus Iulia Lupşa.

„Eu am făcut muzică clasică şi doar de anul trecut m-am apropiat de muzica folk. Mi-a plăcut vocea Iuliei şi felul în care ea cântă la chitară pentru că are o energie pură pe care numai un copil de 17 ani, drăguţ şi dulce, cu mintea atât de frumoasă şi cu gânduri frumoase poate să aibă. I-am propus să mergem la festival la Alba Iulia cu câteva piese, am început să muncim şi iată-ne aici(…)M-am simţit extraordinar la Alba Iulia datorită publicului minunat care nu ne aşteptam să ne aplaude chiar după primele versuri ale primei piese” a spus Rodica Boldorea.

Fetele îşi doresc să rămână în această formulă de colaborare şi Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia să fie doar începutul unei poveşti frumoase în muzica folk românească. Cele două tinere au primit şi o participare în tabăra de folk de la Calafat, premiu oferit de cantautorul Dan Vană.

 „Vrem să rămânem în această formulă de colaborare, să ne depăşim nivelul şi grupul „Folk Two” să fie cunoscut în toată ţara” a mai spus Iulia Lupşa.

foto si text: ziarulunirea.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply