Home / Actual / Taxă pe kilogramul de gunoi aruncat! Lege pregătită de Ministerul Mediului

Taxă pe kilogramul de gunoi aruncat! Lege pregătită de Ministerul Mediului

Ministerul Mediului lucrează la un proiect de lege prin care valoarea taxei de salubritate plătită de cetăţeni să fie stabilită în funcţie de cât gunoi aruncă, iar în cazul în care colectează selectiv, aceasta va fi mai mică, a anunţat, luni, ministrul de resort, Cristiana Paşca Palmer, la Palatul Parlamentului.

“Lucrăm acum la Legea 211 pentru a introduce acest principiu pentru că, în baza acestuia, noi vrem de fapt să stimulăm cetăţenii să colecteze selectiv acasă şi să se depună mai puţin deşeu în final la groapa de gunoi. Colectând selectiv, noi, practic, vrem să valorificăm ce este bun din deşeu. Sunt tot felul de variante de lucru. Este şi varianta în care sunt nişte saci cu un anumit volum şi atunci ştim exact: 10 litri, 20 de litri, 60 de litri. Este standard dacă se merge pe varianta saci”, a spus Palmer.

Ea a dat ca exemplu în acest sens sistemul belgian.

“O ţară în care eu am locuit destul de mult, Belgia, are varianta cu saci, saci de diferite culori. Pe galben se colectează hârtia, pe albastru – plasticul şi de diferite volume. Atunci, ştie şi cetăţeanul şi salubristul ce a luat. Pentru această colectare se stabileşte o zi anume a săptămânii. Dacă ai scos deşeul de hârtie în ziua în care trebuia să scoţi deşeul menajer, nu numai că nu ţi-l ia, dar plăteşti şi o amendă”, a mai afirmat ministrul Mediului.

Record… negativ la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply