Home / Actual / Record… negativ la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Săcele

Record… negativ la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Săcele

La Şcoala Gimnazială Nr 5 din Sacele, dintre cei 81 de elevi care au terminat clasa a opta, s-au prezentat la evaluare doar 57 si niciunul nu a luat notă de trecere, conform digi24.ro.

Părintele unui elev: „Pe domnul director nu l-am văzut niciodată să coboare jos, să fie între copii. Sau să fie profesoarele între copii, nu. Din 90 de profesori care sunt aici cadre didactice să zicem că 30% învaţă, dar restu..”

Conducerea şcolii susţine însă că elevii abia vin la cursuri:

Pentru noi este o performanţă să îi aducem la şcoală, să îi alfabetizăm, să nu îi lăsăm pe drumuri, să încercăm să le dăm şansa să înveţe măcar o meserie,

Florin Moraru, director la Şcoala Gimnazială Nr 5 din Săcele

La fel se întâmplă la şcoala din Zizin. 35 de elevi au dat evaluarea naţională. Nici unul însă, nu a promovat.

Mediul defavorizat e de vină atât pentru dezinteresul elevilor pentru educaţie cât şi pentru lipsa de motivaţie a profesorilor.

Claudiu Coman, sociolog: “Profesorii care merg la aceste şcoli, chiar dacă sunt de bună credinţă, din cauza faptului că nu sunt pllătiţi suplimentar pentru eforturile pe care le fac, de obicei, nu reuşesc să se implice suficient de mult”

În total, 117 elevi din judeţul Braşov au luat note sub 5 la evaluarea naţională.

sursa: digi24.ro

Veste bună pentru mame: creşte indemnizaţia!

Apar sensurile giratorii şi la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply