Home / Actual / Surpriză! Pentru terenurile necesare Kaufland la Săcele licitația va fi cu plic … închis

Surpriză! Pentru terenurile necesare Kaufland la Săcele licitația va fi cu plic … închis

Telenovela Kaufland continuă, cu Primăria Săcele actor principal.

După ce au acuzat în mod mincinos ca proiectul este blocat de opoziție, pesediștii în frunte cu Popa Virgil au ajuns la pasul vânzării terenurilor necesare investiției Kaufland.

Surpriză, însă! Metoda aleasă pentru vânzare a fost cea de licitație cu … plic închis.

În cazul licitației publice în plic închis, se procedează astfel: oferta se depune, în plic închis, anterior începerii ședinței de licitație, la registratura organizatorului; un operator economic, la o licitație, poate depune numai o ofertă și numai un plic închis; oferta trebuie să fie în original, să fie semnată și ștampilată de reprezentantul legal al operatorului economic.

La final, este declarat adjudecatar, pentru fiecare teren, operatorul economic care a oferit prețul cel mai mare, dacă acesta este cel puțin egal cu prețul de pornire.

Mai simplu spus, ai o singura runda: se deschid plicurile si pretul cel mai mare castiga.

În cazul licitației deschise cu strigare, concurenții licitează alternativ, cu creștere graduala conform pasului de licitație, astfel bunul imobil (în cazul nostru terenul) poate aduce mai mulți bani la buget.

De ce a ales Primăria Săcele tot un astfel de mod de licitație, deși există riscul ca un alt concurent sa achiziționeze terenul (și astfel proiectul Kaufland să fie blocat) asta rămâne de aflat …

acest material este o opinie politica

(VIDEO) Canalizarea din Precizia încă refulează la orice ploaie sau cantitate de precipitații mai însemnată – Saceleanul 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia