Home / Actual / Tradiţii de Paşti la ceangăii din zona Săcele, la Muzeul de Etnografie Brașov

Tradiţii de Paşti la ceangăii din zona Săcele, la Muzeul de Etnografie Brașov

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită joi, 28 martie, la orele 13:00 la vernisajul expoziției „Tradiții de Paști la ceangăii din Zona Săcele”.

Expoziția are menirea de a aduce în prim plan o importantă comunitate locală și pune accent pe tradițiile de Paști ale ceangăilor. Vă invităm să aflați informații prețioase despre obiceiul stropitului în a doua zi de Paști, despre tainele incondeierii ouălor, facând totodată cunoștință cu unul dintre meșterii care încă mai practică arta încondeierii ouălor. Veți avea, de asemenea ocazia să explorați spațiul privat al ceangăilor, aruncând o privire în interiorul „casei curate”, odaia principală a unei case de ceangăi, împodobită cu mobilier pictat și țesături alese.

Amenajarea expozițională pune accent și pe costumul tradițional al ceangăilor, costum ce a preluat elemente urbane, dar a reușit să se impună în timp ca marcă identitară.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia