Home / Actual / Scene incredibile! Consilieri locali amenințați de primarul Popa Virgil, chiar în ședința publică

Scene incredibile! Consilieri locali amenințați de primarul Popa Virgil, chiar în ședința publică

  • Primarul s-a supărat că liberalii nu sunt de acord cu înstrăinarea terenurilor publice
  • Consilierii PNL au cerut ca sumele obținute din vânzarea unor terenuri să fie folosite exclusiv pentru achiziționarea Grădiniței din Electroprecizia, dar majoritatea PSD a refuzat!
  • Primarul amenință aleși locali!
  • PNL susține cumpărarea Gradiniței din Electroprecizia

Comunicat: Consilierii locali ai P.N.L. din Săcele amenințați în sedința publică a Consiliului Local din data de 27.03.2024 , de către primarul Virgil Popa.

La  ședința publică a Consiliului Local al mun. Săcele din data de 27.03.2024, primarul P.S.D – Virgil Popa a acționat golănește amenințând consilieri locali ai P.N.L. Săcele  ( 9 la număr din totalul de 19 ) că îi va acționa în judecată pentru simplul fapt că nu au dorit vânzarea mai multor terenuri proprietatea municipiului, însumând câteva mii de metri pătrați, către terțe persoane (se pare că unele erau înțelese dinainte cu primarul pe tema respectivă) .

Primarul s-a supărat că liberalii nu sunt de acord cu înstrăinarea terenurilor publice

Ce s-a întâmplat? Pe ordinea de zi au fost inițiate de către însuși primarul Virgil Popa 8 (opt) proiecte de hotărâre care aveau ca obiect vânzarea de terenuri din patrimoniul municipiului Săcele. Unele dintre proiecte erau aduse a treia sau a patra oară pe ordinea de zi, fiind de mai multe ori respinse.

În foamea neîncetată de bani, nefiind în stare să acceseze fonduri nerambursabile pentru investiții, primarul incompetent care de opt ani distruge sistematic Săcelele nu are altă soluție decât, vorba românului ,,să vândă din casă”.

Pentru a masca vânzarea patrimoniului și a motiva acțiunea de vânzare a terenurilor la fiecare proiect s-a atașat un așa zis – studiu de oportunitate – semnat de către primar în care se solicita vânzarea cu scopul de a face rost de bani pentru cumpărarea grădiniței din cartierul Precizia.

Toate bune și frumoase , dar !!  În proiectul hotărârii de consiliu local acestă specificație adică – la ce se vor folosi banii din vânzarea terenurilor – nu se mai regăsea . În aceste condiții nimeni și nimic nu garanta că banii nu vor fi sifonați către alte cheltuieli.

Consilierii PNL au cerut ca sumele obtinute din vanzarea unor terenuri sa fie folosite exclusiv pentru achizitionarea Gradinitei din Electroprecizia, dar majoritatea PSD a refuzat!

În acest context , pentru a se asigura că banii ajung unde trebuie ( la cumpărarea grădiniței ), consilierii P.N.L. au solicitat ca acest amănunt deosebit de important – ca banii să fie folosiți la cumpărarea grădiniței – să fie înscris punctual în hotărârea de consiliu local printr-un amendament la proiectul de hotărâre. Simplu și eficient ca propunerea primarului să apară în hotărâre.

Ce să vedeți, SURPRIZĂ ! Majoritatea PSD+UDMR din Consiliul Local, 10 consilieri din 19, NU a acceptat (votat) amendamentul propus prin care se garanta că sumele respective se vor folosi EXCLUSIV la cumpărarea grădiniței! Adică primarul propune și majoritatea controlată chiar de către primar se opune! Măi să fie, ceva este cusut cu ață alba !

Primarul amenință aleși locali!

După ce propunerile primarului au picat la vot, Virgil Popa într-un exces de furie s-a apucat să amenințe consilierii locali ai PNL (9 la număr) că o să vadă ei ce or să pățească din cauză ca nu au votat inițiativa primarului: ”Vă arăt eu vouă ! Vă deschid proces pentru răspundere civilă delictuală că ați prejudiciat vugetul local cu sumele ce trebuiau să se încaseze de către primărie, și fiecare dintre voi o să plătească din buzunar prejudicial creat”

O astfel de acțiune ipocrită și de cea mai josnică speță, gândită de către primar, nu face altceva decât să demonstreze faptul că în disperarea după bani necesari probabil în campania electorală care urmează, primarul este în stare de orice acțiune indiferent de circumstanțe.

Bineînțeles că o acțiune judiciară de acest gen NU are sorți de izbândă în justiția actuală,  dar mintea tulbure a odiosului Săcelelui nu mai judecă normal , iar acțiunile sale de răzbunare inițiate în instanță până acum au fost pierdute, TOATE iar primăria obligată la cheltuieli de judecată de zeci de mii de lei, bani plătiți din bugetul local adică din banii noștri ai săcelenilor.

De asemenea consilierii locali ai P.N.L. au fost acuzați fără nici un argument , că se opun dezvoltării Săcelelui și că nu vor cumpărarea grădiniței din cartierul Precizia.

Nimic mai NEADEVĂRAT , grădinița este foarte necesară comunității, dar să te folosești de pretextul cumpărării grădiniței ca să vinzi terenurile municipalității este INACCEPTABIL, aceste manevre și acțiuni viclene nu vor putea niciodată consiliul local să voteze diminuarea patrimoniului pentru a se toca bugetul pe te miri ce-l taie capul pe primar.

conform comunicat PNL Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia