Home / Actual / Surpriză ecologică la Săcele: Cea mai mare problemă nu era în Gârcini

Surpriză ecologică la Săcele: Cea mai mare problemă nu era în Gârcini

Garda de Mediu Brașov pare hotărâtă să facă ordine și la Săcele. 

Începând din aprilie a.c., echipe mixte alcătuite din reprezentanți ai Primăriei Săcele și ai Gărzii de Mediu Brașov au efectuat controale pe raza municipiului pentru identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

Unele dintre aceste depozite ilegale au fost ecologizate până în prezent – Gârcinului, V. Dreasă, Subobrej, malul pârâului Timiș, toate aceste zone poluate fiind cunoscute de locuitorii din zonă.

Supriză, însă! Nu zona Gârcini a fost cea mai poluată. De departe cea mai mare problemă a constituit-o zona situată pe strada Avram Iancu nr. 62 (în spatele fostului CAP Turcheș) unde, pe un teren în suprafață de cca 6000 m2 erau depozitate ilegal deșeuri municipale.

Până la urmă, la presiunea Gărzii de Mediu și această zonă a fost ecologizată. De altfel, săcelenii se pot întreba cum a permis administrația de la Săcele atâția ani ca această zonă să devină o groapă de gunoi?

Pentru că această bombă ecologică nu a apărut peste noapte! Aici, deșeurile de tot felul erau aruncate printre tufișurile și arbuștii crescuți natural pe teren, împiedicând activitate de strângere a lor.

Primaria Sacele spune ca s-au efectuat următoarele lucrări:

  • Defrișarea tufișurilor și arbuștilor
  • Strângerea resturilor vegetale in grămezi – cu utilaje cu șenile
  • Transportul deșeurilor vegetale cu utilaje dotate  cu greifer – 120 m3
  • Colectarea, transportul și depozitarea în Rampa Ecologică Brașov a deșeurilor depozitate ilegal – 270 m3însumând 85.34 tone
  • Nivelarea terenului cu utilaje cu lamă și șenile
  • Perierea finală pe teren pentru colectarea ultimelor resturi

În acest mod a fost reabilitată în totalitate zona menționată anterior.

Autoritatile locale avertizează că celor ce nu respectă aceste prevederi le vor fi aplicate amenzi contravenționale, putându-se merge chiar și la confiscarea oricăror mijloace de transport a deșeurilor.

Poate că în loc să folosească Poliția Locală pe post de poliție politică sau de poșta a Primăriei (cum vorbește lumea prin municipiu), primarul Virgil Popa ar trebui să se îngrijească, ca angajații instituției să urmărească cum se vor păstra curate aceste zone din municipiu.

Un nou derapaj verbal al celor ce conduc municipiul: ”Sa ne pupe în fund”, de Ziua Mediului la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia