Home / Actual / Cod galben: Vremea rămâne ploioasă cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului 

Cod galben: Vremea rămâne ploioasă cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului 

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
, intensificări ale vântului 

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

(VIDEO) Filmul accidentului de pe pod Dârste, ieșirea din Săcele, ne arată cât de periculoasă este zona

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia