Home / Actual / A sunat clopoţelul începutului de an şcolar şi la Săcele! Prezenţă ministerială la manifestări

A sunat clopoţelul începutului de an şcolar şi la Săcele! Prezenţă ministerială la manifestări

Sute de elevi şi părinţi au simţit la Săcele emoţia unui nou început de an şcolar sau chiar a primului astfel de început pentru copiii de la clasele pregătitoare.

Cu mic, cu mare, cu emoţia sau cu bucuria revederii, elevii şcolilor şi liceelor săcelene au participat la manifestările organizate de conducerea fiecărei instituţii în parte,  bucurându-se de vremea frumoasă şi călduroasă de început de septembrie.

Începerea Noului An Școlar este un prilej de bucurie și un moment încărcat cu emoții atât pentru elevi, cât și pentru părinți și cadrele didactice.
Am avut onoarea și plăcerea să particip la festivitățile de deschidere a noului an școlar la Liceul Teoretic George Moroianu și la Colegiul Tehnic de Construcții-Montaj Victor Jinga. Tuturor elevilor le adresez îndemnul de a se dedica studiului deoarece timpul ne-a demonstrat că este foarte important să înveți la momentul potrivit pentru a avea șansa de a deveni ceea ce îți dorești! Mult succes tuturor!

Marius Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului, prezent astăzi la manifestările de la Săcele

Anul şcolar 2017-2018 vine şi cu două noutăţi din partea Consiliului Local Săcele.

Astfel, 430 de copii din Săcele care trec pentru prima dată pragul şcolii în 11 septembrie, vor găsi pe bănci primele lor ghiozdane complet echipate, în cadrul Programului „Primul Ghiozdan”

Mai multe detalii despre programul Primul Ghiozdan aici!

A doua noutate este premierea tuturor elevilor din clasele V-XII ce au obtinut diploma de excelentă sau premiile I, II sau III cu sume de bani cuprinse intre 100 si 800 de lei.

Detalii despre premierea elevilor săceleni aici!

Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie, şi însumează 167 de zile lucrătoare. Structura noului an şcolar cuprinde semestrul I, 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018, şi semestrul al II-lea, 12 februarie – 15 iunie 2018.

Pauzele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel:

  • vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018)
  • vacanţă intersemestrială (3 – 11 februarie 2018)
  • vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018)
  • vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018)

Programul naţional “Şcoala altfel” va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply