Home / Actual / Start in Cupa Mondiala pentru Eduard Torok

Start in Cupa Mondiala pentru Eduard Torok

Săritorul săcelean Eduard Torok şi colegul său Iulian Pîtea au luat vineri startul în calificările pentru prima din cele două etape de Cupă Mondială care au avut loc în acest weekend la Sapporo – Japonia. Săritorii români s-au  aflat la prima participare într-o etapă de Cupă Mondială. Iulian Pîtea a reuşit să se califice în premieră în prima manşă a unei etape din circuitul Cupei Mondiale, reuşind în calificări să se situeze pe poziţia 34 după o evoluţie ce a măsurat 109,5 metri. La startul calificarilor au fost prezenţi 67 de săritori, dintre care zece au fost precalificaţi. Din păcate săceleanul Eduard Torok, s-a clasat doar pe locul 53, după o săritură care a măsurat 97 de metri, nereuşind astfel calificarea în prima manşă. Vă reamintim ca în prima manşă se califică primii 50 sportivi din clasament la sfârşitul calificărilor, şi în manşa a doua primii 30.

sochi2012În competiţia desfăşurată sâmbătă, Iulian Pîtea s-a clasat pe locul 46 după o evoluţie ce a măsurat 114,5 metri, nereuşind să se califice în manşa secundă. Vă reamintim că Iulian Pîtea este singurul săritor din România care va fi prezent la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice. Iulian va face deplasarea în Rusia alături de antrenorul său, săceleanul Florin Spulber.

În a doua etapă ce a avut loc la Sapporo, datorită condiţiilor meteo organizatorii au decis să anuleze ședință de calificare, astfel încît toţi cei 67 de sportivi au fost înscrişi la startul primei manşe. După o săritura de 113 metri, săceleanul Eduard Torok a reuşit să se claseze pe locul 45, în timp ce Iulian Pîtea a fost pe locul 49 cu o săritura de 110 metri.

Felicitări Eduard Torok pentru această participare onorabilă în premieră într-o etapă de Cupă Mondială şi să sperăm că te vom vedea din ce în ce mai mult în competiţiile transmise de Eurosport!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply