Home / Administratie / 24 ianuarie 1859, sarbatorita in Piata Unirii din Sacele

24 ianuarie 1859, sarbatorita in Piata Unirii din Sacele

Unirea principatelor române de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită și la Săcele, de aceasta data în Piața Unirii din Turcheș. Peste 200 de participanți au fost prezenți la o ceremonie frumoasă, ce a avut în prim plan, diferit față de alți ani, arborarea unui steag tricolor în centrul pieței Unirii. Acest steag a fost sfințit în cadrul unei slujbe religioase la care au participat un sobor de preoți împreună cu protopopul de Săcele, părintele Serban.

Dupa terminarea acestei sfințiri, drapelul a fost arborat în cadrul ceremonios în aplauzele participantilor. Le-au vorbit celor prezenti la festivitate despre însemnătatea acestei zile de 24 ianuarie 1859 profesorii Nicolae Ursu și Gheorghe Munteanu,  Radu Nistor – primarul orașului Săcele sau deputatul Ioan Ochi.

Partea finala a festivităților a fost dedicată unui program artistic susținut de elevi săceleni din Școlile Generale Nr. 1 și Nr. 4 și elevi ai Liceului Teoretic “George Moroianu“.

DSCF1137 DSCF1139 DSCF1138

 

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply