Home / Actual / Start concursului de ocupare a funcţiilor de directori de şcoală sau directori adjuncţi

Start concursului de ocupare a funcţiilor de directori de şcoală sau directori adjuncţi

Persoanele care doresc să fie directori de şcoală sau directori adjuncţi se pregătesc de concurs. În judeţul Braşov trebuie să susţină concurs 182 de directori ai şcolilor cu personalitate juridică şi alţi 82 de directori adjuncţi, potrivit unui anunţ de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Pentru Săcele, lista unităţilor educaţionale pentru care se vor organiza concursuri este:

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Brădet Săcele 

Grădinița cu Program Normal Nr. 3 Săcele

Grădinița cu Program Normal Nr. 4 Săcele

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Săcele

Liceul Teoretic “George Moroianu” Săcele

Liceul Tehnologic “Victor Jinga” Săcele

Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan” Săcele

Școala Gimnazială Nr. 1 Săcele

Școala Gimnazială Nr. 4 “Frații Popeea” Săcele

Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele

Concursul are două componente: una naţională şi una locală. Prima componentă presupune susţinerea unei probe scrise, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de MENCŞ. Apoi, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezenţa candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute. Toate probele sunt obligatorii.

Spitalul Sfantu Constantin vine mai aproape de Sacele

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. Metodologia prevede şi departajări, în cazul egalităţii de punctaje.
Pe site-ul ministerului au fost afişate şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de candidaţi, una dintre ele fiind aceea de a nu fi avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

Dosarele de concurs vor fi depuse electronic pe platforma informatică dedicată, în perioada 13 septembrie – 2 octombrie, potrivit Procedurii de înscriere electronică, disponibilă pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie, iar interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie  2016.

Citeste si despre supermarketul de la Sacele care a primit unda verde

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply