Home / Actual / Scandalul de la Spitalul Municipal Săcele: Ce spun părinții și ce declară conducerea unității medicale?

Scandalul de la Spitalul Municipal Săcele: Ce spun părinții și ce declară conducerea unității medicale?

Conducerea Spitalului Municipal Săcele răspunde printr-un comunicat de presă acuzelor venite dinspre 2 părinți din Săcele ce au sosit cu fetița de 1 an și jumatate la urgențe, aceasta având capul spart și sângerând abundent, conform spuselor acestora.

Managerul spitalului, Rodica Pîrvan spune că din punct de vedere procedural medicii au acționat ca la carte, însă a declanșat totuși o procedură de analiză internă și a convocat ședințe cu staff-ul medical în care le-a transmis acestora că astfel de situații trebuiesc abordate cu mai multă aplecare către pacient și cu o mai bună comunicare față de aparținători și rude.

Iată comunicatul:

Ca urmare a evenimentelor publicate de catre mass-media in mediul online, Conducerea Spitalului Municipal Sacele a efectuat o analiza interna din care au rezultat urmatoarele:

In data de 09.06.2019, ora 11, o persoana de sex feminin s-a prezentat in Camera de Garda Pediatrie cu un copil minor. Apartinatorii copilului pretindeau ca sunt parintii, dar nu aveau asupra lor acte de identitate;

Copilul a primit toate ingrijirile medicale conform protocolului medical de la nivelul unitatii medicale pe care o conducem;

Adultii apartinatori au fost informati de catre personalul medical de garda asupra necesitatii transportului copilului catre o unitate medicala de specialitate pediatrica superioara, prin chemarea unei ambulante, pentru acordarea de ingrijiri medicale chirurgicale;

Spitalul Municipal Sacele nu are in structura organizatorica specialitatea chirurgie pediatrica si nu trateaza traumatisme craniene.

Fata de aceste informari medicale, presupusii parinti au refuzat monitorizarea si alte ingrijiri, parasind unitatea medicala. Refuzul este consemnat si insusit de acestia in Fisa de Prezentare in Camera de Garda.

Mentionam ca de la redeschiderea spitalului, iulie 2017, s-au acordat ingrijiri medicale pentru 35231 pacienti dintre care 5915 copii si nu s-a inregistrat nicio reclamatie cu privire la calitatea actului medical. In Spitalul Municipal Sacele exista linie de garda in specialitatea pediatrie, deservita de medici primari si specialisti recunoscuti la nivelul judetului Brasov pentru profesionalismul si devotamentul lor aceasta specialitate.

conform comunicat Spitalul Municipal Sacele

Vă prezentăm mai jos și postarea initiala de la care a pornit acest scandal referitor la modalitatea în care a fost tratat un copil ce a fost adus de aparținătorii săi cu o plagă la cap care sângera abundent.

Mămica copil:
– A căzut fetița și și-a spart capul, faceți ceva că îmi moare în brațe!
Asistenta urgențe:
– Noi nu avem ce să-i facem! Mergeți la spitalul de copii cu mașina personală!
Mămica copil:
– Ce spital este acesta?
Asistenta urgențe:
-Ne pare rău, sala de la chirurgie este închisă!.

Toate aceste discuții au avut loc la Spitalul Municipal Săcele, după ce fetița mea de un an jumate a căzut și și-a spart capul, am ajuns cu ea la urgențe ( că doar avem și noi spital nu?) Cu pierderi semnificative de sânge, eram amândoi părinții plini de sânge, disperați că ne moare în brațe, pur și simplu personalul spitalului erau depășiți de situație! Au avut și ironia să ne întrebe dacă și noi am cazut cu ea de suntem plini de sânge. 
Am pus mâna pe telefon și am sunat la urgențe, le-am spus că solicităm o ambulanță urgent, cei de la 112 au spus și ei mirați: ” Ne sunați dintr-un spital că aveți nevoie de ambulanță??” Le-am răspuns că da, pentru că nu știu ce să-i facă copilului. În cele din urmă a sosit ambulanța de la Brașov în foarte scurt timp, undeva la 5-6 minute, au fost și ei revoltați pentru că nici guler cervical nu avea copilul! In cele din urmă au luat fetița la spitalul de copii, unde i-au acordat îngrijiri medicale.

Deci oameni buni, evitați spitalul Municipal Săcele în caz de urgență! Nu sunt profesioniști și sunt depășiți de situație! Nu se poate așa ceva! Să nu ai permanent un medic pentru urgențe, să preiei persoane rănite? Să nu ai un medic să curețe o rană? Să preia un pacient să-l bandajeze Și să-i oprească măcar o hemoragie puternică??. E egal cu 0 acel spital!

conform postare Facebook A.P

Stirea a fost preluata si de presa judeteana, mai jos puteti urmari materialul BrasovTv.com

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia