Home / Actual / Soare, injuraturi si sticle de whiskey la meci

Soare, injuraturi si sticle de whiskey la meci

Să recunoaştem de la început. Ştiam că la nivelul diviziei a V-a, fotbalul lipseşte de multe ori, fiind înlocuit de nervi şi meciuri enervante oferite de echipe de amatori. Şi poate din această cauză, noi cei de la saceleanul.ro, ne-am bucurat când am aflat de reînfiinţarea echipei, încercând să fim alături de iniţiatorii revenirii: Andrea Adamo, Bogdan Sănduleac şi Florin Bilivolschi.

Ziua de duminică însa, ne-a lăsat un gust amar. Nu fotbalistic, pe teren băieţii reuşind să câştige cu 2-0, un meci pe care l-au dominat, dar în care au înscris târziu. Tocmai această deschidere de scor târzie a inflamat spiritele în tribună, acolo unde câţiva dintre cei aproximativ 150 de spectatori prezenţi s-au întrecut în înjurături la adresa arbitrilor, nişte baieţi tineri, într-adevar cu lacune în maniera de arbitraj, dar cu siguranţa oneşti în intenţie.

Să auzi timp de 0 repriza cum oameni de peste 50 de ani înjură ca la uşa cortului, să vezi cum un “steward” de la FC Săcele aproape sare să bată un asistent, după o decizie corectă a acestuia sau sş vezi un individ beat cu o sticla de whiskey în mână, plimbându-se pe lângă un tuşier şi chiar aruncând cu obiecte după acesta este prea mult.

Este prea mult şi din perspectiva civilizaţiei şi din cea financiară. Avem pretenţia de a fi un oraş care primeşte oaspeţi de la ţară cum afirmau unii, dar ne comportam noi ca nişte “ţărani”. Iar amenzile ce vor veni pe adresa clubului pentru ce s-a întâmplat duminică cine le plateşte ? Unde este poliţia, când duminica în amiaza mare, un individ se plimba cu o sticla de alcool în mână prin tribună ?

In final, pentru a termina pe un ton pozitiv, apreciem schimbarea de tactica la FC Săcele, duminică echipa jucând mai ofensiv, pe alocuri într-un 3-4-3, aşa cum ar trebui să o facă mereu acasă.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. ''amatorii'astia nu au avut nimic in comun cu ce sa intimplat in tribuna arbitri au gresit in favoarea lor 80%si liga v =saceleanu.ro la la performanta cu 2 exceptii noi nu luam bani si transpiram pe teren nu in birouri

  2. Stimata redactie, respectuos va reamintesc provenienta si originea acestor "jocuri": Roma antica!! Rolul primordial al fotbalului in orasul nostru este tocmai acela,de a da ocazia spectatorilor sa refuleze, sa-si descarce energia negativa acumulata in viata cotidiana.
    Imi pare rau ca executivul primariei nu intelege sa sprijine aceasta miscare sportiva, macar pentru a oferi sacelenilor un loc organizat si controlat unde sa socializeze sau sa elibereze energia negativa…fiecare dupa cum se pricepe 😉

  3. domnilor, mergeti la un meci de hockey 2000 de oameni decenti in tribuna, mergeti la hambal 1000 de oameni decenti in tribuna, la fotbal 50 – 100 de frustati lipsiti de educatie, restul sunt pur si simplu scarbiti de acest sport si de ceea ce se intampla in jurul lui in romania- apropo peste 3000 de spectatori si participanti la un maraton montan in orasul zarnesti din judetul brasov- se aude oare in sacele ?

Leave a Reply