Home / Actual / Slujba religioasa la mormantul lui George Moroianu

Slujba religioasa la mormantul lui George Moroianu

Duminică, 9 februarie 2015, un grup de săceleni s-a adunat la mormântul marelui cărturar, diplomat şi patriot român George Moroianu, mormânt amplasat în cimitirul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Satulung, Săcele.

La eveniment au participat actuali şi foşti profesori şi elevi ai Liceului “George Moroianu”, al cărui patron spiritual este, dar şi săceleni iubitori de cultură. Evenimentul a început cu oficierea serviciului religios. Au urmat alocuţiuni ţinute de domnii profesori Munteanu Gheorghe, directorul liceului şi Ionuţ Tănase, profesor de istorie, dar şi de primarul Municipiului Săcele, Radu Nistor Florea.

Profesorul Liviu Dârjan, preşedintele Astra, Despărţământul “Fraţii Popeea” din Săcele, a ţinut să-l prezinte în discursul său pe George Moroianu ca un exemplu de activitate civică pentru tinerii din ziua de azi. Un model adevărat pentru tineret, spre deosebire de ceea ce se poate vedea astăzi la televizor.

autor: Paul Szasz-Sebes

Citeşte aici şi despre Premiile obţinute de elevii de la Moroianu!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply