Home / Actual / Scumpirea biletelor de autobuz este amânată la Sacele

Scumpirea biletelor de autobuz este amânată la Sacele

Aprobarea noilor tarife propuse de RAGCPS Săcele pentru transportul în comun a fost cel mai fierbinte subiect aflat pe masa consilierilor locali. Documentul oficial pe marginea căruia s-a dezbatut mult şi în contradictoriu a fost adresa nr. 357 din 11.12.2014, o adresă trimisă de RAGCPS Săcele către Consiliul Local Săcele şi în care conducerea regiei solicită majorarea tarifelor de la 2 lei la 3 lei pentru o călătorie şi a abonamentelor lunare de la 72 lei la 80 de lei, aşa cum vă prezentam şi noi în exclusivitate în materialele anterioare.

regia

Majoritatea consilierilor locale s-au opus acestei măriri, consideraând că trebuie făcută o analiză serioasă, atât a încasărilor regiei, cât mai ales asupra costurilor serviciului de transport.

Dacă mâine privatizăm linia de transport la pretul de 2 lei pe bilet, garantez că minim 5 transportatori privaţi vor cumpăra caietul de sarcini.

Cristian Popa – Consilier PNL

Suntem împotriva acestei măriri de tarif! Cerem verificarea costurilor de funcţionare ale regiei, deoarece este inadmisibil să existe creşteri şi de peste 300% pentru cheltuielile din 2014, faţă de cele din 2010. Solicităm şi îmbunătăţirea calităţii transportului şi a condiţiilor din autobuze.

Nicoleta Voicescu – Consilier PSD

Nu mi se pare normal să decidem noi, Consiliul Local, asupra unui tarif în condiţiile în care tocmai am dat un contract de mandat Consiliului de Administraţie al regiei. Decizia trebuie să fie a lor şi să şi-o asume în consecinţă! De aceea sunt plătiţi şi au şi responsabilitate!

Daniel Onacă – Consilier PNL

Au existat discuţii şi despre introducerea unor subvenţii la transport, astfel încât Primăria Municipiului Săcele să suporte 0,5 lei din viitoarea scumpire a tarifului, iar călătorii cealaltă jumătate, tot în valoare absolută de 0,5 lei. Asta ar duce la o modificare a preţului de la 2 lei, la 2,5 lei pentru o călătorie.

Finalul dezbaterilor a fost decis de retragerea acestei propuneri de mărire a tarifului, retragere pe care a făcut-o chiar primarul Radu Nistor, urmând o revenire asupra subiectului după o documentare amănunţită a consilierilor locali, documentare ce se va face chiar la sediul RAGCPS Săcele.

Scumpirea suferă o amânare!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. a cam scazut pretul la combustibil, cum sa scumpeasca Regia biletele pt transport?

  2. Si daca le scumpeste conditiile si mijloacele de transport vor ramane aceleasi. Mai multi bani pentru ei iar pentru noi….nimic!

Leave a Reply