Home / Actual / Sântilia 2023: Ne așteaptă un bâlci de mare calitate, evenimentul este organizat de un specialist local

Sântilia 2023: Ne așteaptă un bâlci de mare calitate, evenimentul este organizat de un specialist local

Primarul Popa Virgil face un efort bugetar sporit anul acesta pentru organizarea Sântiliei 2023, dar banii ajung tot la bunul său colaborator, Paris!

Suma de bani dedicata acestui eveniment a crescut simțitor in fiecare an fata de cel precedent, calitatea însă… nu, după cum spun cei ce au participat mereu la bâlciul de Sf. Ilie.

Rememorăm pentru cititorii săceleni

Sântilia 2021 a fost  un prilej pentru Virgil Popa de a mai înstrăina niște bani către clientela lui de suflet. A fost vorba atunci de 80.000 lei care au mers către … dacă îl mai țineți minte … domnul Paris Miret. Detalii AICI! 

Un an mai târziu, în 2022, bugetul a crescut ca Făt-Frumos, iar beneficiarul a fost tot firma unde domnul Miret este administrator de facto (așa cum il definește legea). 

În 2022, Primaria a cheltuit pe Sântilie nu mai puțin de (aproximativ) 157.000 lei cu TVA, deci dublu față de anul anterior. Detalii AICI!

Dacă l-aiț uitat pe Paris Miret, ei bine autoritățile competente nu l-au uitat, el fiind in atenția acestora după Dosarul Patinoarul. Detalii AICI! 

Nici in 2023 situația nu se schimbă. 

Avansam în timp și ajungem în prezent doar pentru a observa că nimic nu s-a schimbat cu adevărat.

Suma de bani dedicata Sântiliei a crescut din nou semnificativ, iar câștigătoarea – prin atribuire directa a contractului – este aceeași companie, una abonată la bugetul local de când este Popa Virgil primar. 

Anul acesta costurile evenimentului, conform SICAP (site-ul de achiziții publice), se ridică la aproximativ 318.000 lei (tva inclus), o dublare față de 2022. 

Se va dubla oare și calitatea evenimentului sau bâlciul de Sf. Ilie va rămâne doar o vacă de muls pentru unii? 

Ne reamintim de acum un an!

Sântilia a murit la Săcele! Ce a rămas în locul ei seamănă a talciok ieftin – Saceleanul

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia