Home / Actual / Săcele: Izvoarele Tărlungului sau prima captare de apă a fabricii de bere Brașov pot fi obiective turistice de primă mână

Săcele: Izvoarele Tărlungului sau prima captare de apă a fabricii de bere Brașov pot fi obiective turistice de primă mână

Asta crede Iuliu Dopovecz, președintele Clubului Sportiv Babarunca, un iubitor al naturii și a frumuseților orașului nostru.

Săcelele este un oraș cu potențial turistic natural extrem de puțin pus în valoare, spune Gyusi, așa cum îl cunosc prietenii.

Canionul 7 Scări și cam atât. Alte zeci de obiective care ar putea interesa mii de turiști zac în mizerie și anonimat. De exemplu, Izvoarele Tărlungului. La nici o oră de mers din Pasul Bratocea, fără nici un indicator, înnecat în mizerie.

Un alt obiectiv ce ar putea fi pus în valoare este o captare din zona APA RECE. Aceasta ar putea fi și monument istoric, spune Iuliu Dopovecz, deoarece a reprezentat prima captare de apă a fabricii de bere pe care fratii Czell au înființat-o în 1892 în Dârste.

Tot aici a fost loc de maial pentru locuitorii satului Baciu și este captarea cu unul din cele mai mari debite din Săcele. Astăzi neamenajată, neprotejată, relativ curată, dar cu multe gunoaie deasupra captării.

Rămâne întrebarea obsesivă pe care Gyusi Dopovecz nu se sfiește să o adreseze public: Ce ar face alții cu astfel de obiective?

Ce putem face ca astfel de “comori” să devină obiective turistice de primă mână?

foto articol: Facebook

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia