Home / Actual / Săcele: Administraţie cu sula-n coaste

Săcele: Administraţie cu sula-n coaste

“O să vedeţi voi! O să ştie toată lumea din Garcini ce-aţi făcut!” strigă un locuitor al zonei către consilierii locali şi vrea să iasă nervos din sala de şedinţă.

Este oprit la uşa de un cunoscut investitor local (spectator la şedinţă) parcă şi el surprins de manipularea din sală: “Mă nene, tu nu pricepi că dacă statutul ăsta trece aşa, nu o să primiţi un ban din fonduri europene. Nu se opune nimeni, oamenii ăştia zic bine ce zic”

Pare o scenă de film, însă este o realitate a felului în care se face administraţie în Săcele în 2016.

Cu sula-n coaste, cu presiunea verbală continuă “că trebuie votat”, cu proiecte de hotărâre care nu au mereu în spate şi note explicative, cu şedinţe de îndată pentru care primeşti zeci de pagini pe care nu ai omeneşte timp să le citeşti şi să le analizezi competent oricât de multă voinţa ai avea.

Să te ferească Dumnezeu să ai amendamente, să ai obiecţii la regulamente, la statuturi, să ceri explicaţii sau să protestezi că acestea nu s-au oferit la timp.

Dacă le faci pe cele de mai sus, înseamnă că te opui! Că eşti un Gică-Contra si că nu vrei dezvoltare.

Dacă te uiţi pe lista de fondatori ai unei structuri menite să atragă fonduri europene pentru zona Garcini şi constaţi că lipsesc dntre fondatori exact acele asociaţii şi firme cu experienţă în atragerea de fonduri…

Dacă vezi că majoritatea fondatorilor propuşi au expertiză ZERO, iar statutul ce trebuie să-l votezi le da acestora doar drepturi, nu şi obligaţii…

Dacă spui asta în şedinţă, dacă ceri rectificarea rapidă a erorilor şi atragerea în această asociaţie a unor parteneri cu competent dovedită, nu a unor clienti politici…

Ei bine, dacă le faci pe toate cele de mai sus cu credinţa că serveşti un mandat de consilier în numele majorităţii cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite din din Săcele, nu faci bine!

Şi te trezeşti cu un “lasă că vedeţi voi” spus peste umăr, ca o ameninţare că dacă nu faci “ce trebuie” o să ai probleme!

Aşa că vă transmit dragi plătitori de taxe şi impozite din Săcele, stimaţi săceleni ce trăiţi cu respect faţă de lege:

Vom face ce trebuie! Vom respecta litera şi spiritul legii! Chiar şi cu sula-n coaste!

PS: Pentru cei ce nu-s familiarizati cu expresia, conform dexonline “a pune (cuiva) sula în coaste =  a exercita presiuni (asupra cuiva), a sili (pe cineva), a constrânge (pe cineva).”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply