Home / Actual / Săcele, a doua localitate din judeţ ca populaţie

Săcele, a doua localitate din judeţ ca populaţie

Ultimul recensământ al populaţiei plasează Săcelele pe locul 2 în judeţul Braşov conform populaţiei stabile.

Astfel, dacă Braşovul are o populaţie stabilă de 253.200 de locuitori, Săcele are 30.798 de locuitori, depăşind pentru prima dată municipiul Făgăras, ce însumează 30.714 locuitori. Actuala stare de fapt are câteva explicaţii demografice. În primul rând o mare parte a populaţiei municipiului Făgăraş se afla peste hotare, fiind stabilită cu preponderenţă în ţări precum Italia sau Spania, în timp ce zona Gârcini din oraşul Săcele se afla într-o explozie demografică necontrolată ce ţine populaţia din oraş într-o relativă stabilitate.

Sau mai simplu spus, dacă în restul oraşului Săcele situaţia demografică este în declin (un declin înregistrat în toate aşezările urbane din Braşov), în zona Gârcini situaţia este inversă, populaţia fiind în rapidă creştere.

În oraşul Săcele din cei 30.798 locuitori stabili, 20.568 au declarat că au limba română ca limbă maternă, 6.200 limba maghiară, în timp ce doar 15 persoane au limba romani (romanes) drept limbă maternă. Despre 3.938 persoane nu au putut fi culese date statistice, conform INS.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply